Roxana Blenche a pregătit rețeta plăcintelor cu brânză de oaie.
Roxana Blenche a venit cu o rețetă care amintește foarte mult de gustul copilăriei, astfel că de această dată a pregătit plăcinte cu brânză de oaie și a prezentat toate ingredientele de care are nevoie pentru acest preparat.
Ingrediente aluat:
- 1 kg făină
- 15 grame drojdie uscată
- 2 ouă
- O lingură de zahăr
- 250 ml lapte
- 400 ml apă
- 3 linguri untură porc
- 10 grame sare
Ingrediente umplutură:
- Caș de oaie
- Ceapă verde
- Un praf de sare
- O legătură mărar
- 350 ml ulei și o lingură de untură pentru prăjit plăcintele
Modul de preparare al aluatului pentru plăcintele cu brânză de oaie
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
După ce totul este pregătit, începe prin a face aluatul pentru plăcinte, astfel ca adăugăm într-un bol făină, drojdie, două ouă, o lingură de zahăr și 250 ml de lapte, apoi pune totul la frământat în robot.
Cum realizează Roxana Blenche umplutura pentru plăcinte
Nimic nu este mai ușor în realizarea umpluturii pentru plăcintele cu brânză, astfel că ia caș de oaie pe care îl frământă, peste care adaugă ceapă verde, un praf de sare și o legătură de mărar, iar apoi amestecă totul foarte bine. Pregătește tigaia în care urmează să fie prăjite plăcintele, ia o biluță de aluat pe care o întinde puțin, umple cu brânză sărată, apoi împachetează totul la margini ca pe un colțunaș și le prăjește în ulei și untură. Plăcintele sunt gata de mâncat și sunt extrem de savuroase. „Între timp ne apucăm de umplutură. Am caș de oaie, l-am frământat, am adăugat ceapă verde, am pus un praf de sare și o legătură de mărar. Amestecăm totul foarte bine. Aluatul a crescut foarte frumos într-o tigaie punem 350 ml de ulei de floarea-soarelui și o lingură de untură, am făcut o biluță de aluat, am pus umplutură și am închis-o exact ca pe un pachețel. Le prăjim și vă urez poftă bună.”, a mai povestit Roxana Blenche.
@blenche.roxana Placinte umplute cu cas de oaie si verdeata ❤️❤️❤️❤️❤️ #blenchef ♬ sunet original- BLENCHE ROXANA