Iată mai jos rețeta de plăcinte cu mere a mamei Geta, o rețetă apreciată de întreaga familie. De ce ingrediente ai nevoie și care sunt pașii de urmat.
Mama Geta este una dintre cele mai îndrăgite femei din România. Mama fraților Sterp a dovedit de-a lungul timpului că nu este numai o mamă devotată, ci și o gospodină desăvârșită, iar rețetele sale sunt extrem de apreciate de către toți cei care îi calcă pragul.
Fiind mereu o gazdă bună și primitoare, mama Geta alege mereu să își întâmpine oaspeții cu preparate naturale, pe care vizitatorii să le aprecieze.
Iată cum prepară mama Geta rețeta de plăcinte cu mere, o rețetă care a devenit celebră în mediul online. Este vorba despre o rețetă deloc pretențioasă și care poate fi pregătită de orice gospodină, oricât de nepricepută ar fi în bucătărie.
Împreună cu fiica sa cea mare, Ileana, Mama Geta a pregătit plăcinte cu mere și cele două au dezvăluit și rețeta, dar și ce trucuri au pentru ca acest desert să aducă aminte de gustul copilăriei. Spre deosebire de rețeta clasică de plăcintă cu mere care se coace la cuptor, această plăcintă se prăjește în tigaie. Pentru a se putea coace uniform, mama Geta recomandă să fie lăsat focul mic și să fie folosită o tigaie antiaderentă.
„Tigaia se lasă la foc mic pentru a nu se arde”.
Rețeta de plăcintă cu mere ingrediente
Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
făină
lapte
2 ouă
un plic de drojdie
un praf de sare
10-12 mere
scorțișoară
zahăr vanilat
o cană de griș
untură sau ulei de floarea soarelui.
Aluatul este compus din drojdie, lapte, ouă, sare și făină.
Pentru umplutură, vom avea nevoie de mere, scorțișoară, zahăr vanilinat și griș.
Mama Geta pregătește plăcinta cu mere în untură și consideră că sunt mai bune așa, dar se pot prăji și în ulei de floarea soarelui, după gustul fiecăruia.
Merele se curăță și se dau prin răzătoare. Pentru cel mai bun gust și pentru a nu lăsa multă zeamă, se aleg mere de toamnă, nu cele de vară. După ce se rad, se storc bine de zeamă și se amestecă apoi cu scorțișoară și cu griș.
Merele se storc bine, apoi se adaugă o jumătate de pachet de praf de scorțișoară sau după gust și două plicuri de zahăr vanilinat, o jumătate de pahar cu zahăr, sau cum spune mama Geta, „o mână bună” și aceeași cantitate de griș ca cea de zahăr.
Toate ingredientele se pun peste merele stoarse și se amestecă bine.
Cât despre aluat, aveți nevoie de un cub de drojdie, un pahar cu lapte și puțină făină, pentru a face maia. Se lasă să crească timp de 10 minute. După cele 10 minute, se adaugă o cană plină cu lapte, un gălbenuș și un ou întreg, sare după gust și se adaugă făină în ploaie, amestecând cu o lingură de lemn până se face un aluat potrivit, nu tare. Se lasă să se odihnească timp de o jumătate de oră pentru a mai crește aluatul.
Cum se coace rețeta de plăcintă cu mere
Acum urmează coacerea plăcintelor. Se folosește un sucitor pentru a întinde aluatul. Se taie câte o bucată de aluat, se pune o lingură de măr deasupra, se acoperă, apoi se întinde aluatul cu sucitorul și se pune la prăjit. Se lasă câteva minute la foc mic pe fiecare parte, până devine aurie. Cât timp pui o plăcintă la prăjit, poți face alta, până se termină aluatul. În cazul în care rămâi fără mere, poți să mai cureți alte mere sau poți face plăcintă cu brânză dulce ori sărată, după gust.
Cât timp sunt încă fierbinți, se adaugă puțin zahăr pe deasupra, după gust.