Platoul cu carne de porc fragedă reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Platou cu carne de porc fragedă, servită cu sos de tomate, ceapă roșie și murături. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos Platou cu carne de porc fragedă, servită cu sos de tomate, ceapă roșie și murături, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Platou cu carne de porc fraged ă, servit ă cu sos de tomate, ceap ă ro ș ie ș i mur ă turi
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Platou cu carne de porc fragedă, servită cu sos de tomate, ceapă roșie și murături, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Platou cu carne de porc fragedă, servită cu sos de tomate, ceapă roșie și murături este de 20 de minute
Timp de preparare – 40 de minute
Timp total – o oră
Rețeta de Platou cu carne de porc fragedă, servită cu sos de tomate, ceapă roșie și murături este pentru 4 persoane
Ingrediente – Platou cu carne de porc fraged ă, servit ă cu sos de tomate, ceap ă ro ș ie ș i mur ă turi
- 1 kg carne de porc (piept sau pulpă)
- 2 cepe roșii
- 1 cană de murături mixte (castraveți, gogoșari, ardei iuți, etc.)
- 1 cutie de sos de roșii
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de sare
- O jumătate de linguriță de piper negru
- 1 linguriță de boia de ardei dulce
- Pătrunjel proaspăt pentru decor
De menționat este
faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Rețetă de Banana bread cu ciocolată. O modalitate minunată de a savura o gustare dulce!
Mod de preparare - Platou cu carne de porc fraged ă, servit ă cu sos de tomate, ceap ă ro ș ie ș i mur ă turi
Pasul 1. Începem prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pasul 2. Tăiem 1 kilogram de carne de porc (piept sau pulpă), în bucăți de aproximativ 2 cm grosime. Dacă doriți, puteți îndepărta grăsimea și pielița de pe bucăți.
Pasul 3. Într-un bol, amestecăm 2 linguri de ulei de măsline, o linguriță de sare, o jumătate de linguriță de piper negru și o linguriță de boia de ardei dulce.
Adăugăm bucățile de carne și le amestecăm bine până când sunt acoperite uniform cu amestecul de condimente.Pasul 4. Punem bucățile de carne într-o tavă pentru cuptor și le introducem în cuptorul preîncălzit. Coacem timp de aproximativ 30-40 de minute, până când carnea este aurie și fragedă.
Pasul 5. Cât timp carnea se coace, pregătim sosul de roșii. Într-o cratiță, încălzim o cutie de sos de roșii la foc mediu. Adăugăm 2 căței de usturoi tăiat mărunt și lăsăm să fiarbă timp de 5-10 minute, până când sosul se îngroașă ușor.
Pasul 6. Tăiem cele 2 cepe roșii în felii subțiri și o cană de murături, în bucăți mici.
Pasul 7. Când carnea este gata, o scoatem din cuptor și o așezăm pe un platou. Turnăm sosul de roșii deasupra.
Pasul 8. Decorăm cu ceapă roșie și murăturile. Putem adăuga și puțin pătrunjel proaspăt tocat pentru un plus de aromă.
Pasul 9. Servim imediat, cât este încă cald.
Platoul cu carne de porc fragedă, servită cu sos de tomate, ceapă roșie și murături este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Ce nu se mănâncă în postul Paștelui. Sfaturi pentru o formă de invidiat