Aceasta reteta de poale in brau este ca la bunica acasa: delicioasa. Are gustul copilariei tale!
Ingrediente:
Aluatul: faina 400 g, oua 3, unt 100 g, zahar 25 g, lapte 200 ml, drojdie de bere 20 g, coaja rasa de la o lamaie, vanilie;
umplutura: branza de vaci 400 g, oua 1, coaja rasa de la o lamaie, vanilie, stafide 50 g, faina 50 g, zahar tos 25 g, zahar pudra 25 g.
Mod de preparare: Dintr-un sfert din cantitatea de lapte, din drojdie si putina faina (50 g) se face o maia care se lasa sa dospeasca. Intr-un vas, se amesteca restul de lapte cu ouale, zaharul, coaja rasa de lamaie si vanilia. Compozitia se incalzeste putin, apoi se adauga maiaua crescuta. Se pune faina, putin cate putin, framantand continuu, pana ce se obtine un aluat potrivit de tare, apoi se adauga untul topit.
Acest aluat se lasa sa creasca circa 40 minute. Dupa aceea se imparte in 10 bucati, acestea se rotunjesc ca niste bile si se lasa sa stea circa 10 minute. In acest timp, se prepara umplutura. Intr-un castron, se freaca branza de vaci, apoi se adauga oul, vanilia, coaja rasa de lamaie, stafidele, zaharul si faina, amestecandu-le pana ce se obtine o pasta. Aceasta se imparte in 10 parti egale.
Fiecare bucata de coca se intinde bine, in toate directiile, rotund. La mijloc se aseaza branza preparata, apoi marginile aluatului se strang deasupra umpluturii. Branzoaicele se aseaza in tava, se lasa sa creasca circa 25 minute, apoi se ung cu ou. Tava se da la cuptor, la foc moderat. Dupa ce s-au copt si s-au racit, se pudreaza cu zahar.
Sursa
sursa foto
Ingrediente:
Aluatul: faina 400 g, oua 3, unt 100 g, zahar 25 g, lapte 200 ml, drojdie de bere 20
g, coaja rasa de la o lamaie, vanilie;
Umplutura: branza de vaci 400 g, oua 1, coaja rasa de la o lamaie, vanilie, stafide 50 g, faina 50 g, zahar tos 25 g, zahar pudra 25 g.
Mod de preparare: Dintr-un sfert din cantitatea de lapte, din drojdie si putina faina (50 g) se face o maia care se lasa sa dospeasca.
Intr-un vas, se amesteca restul de lapte cu ouale, zaharul, coaja rasa de lamaie si vanilia. Compozitia se incalzeste putin, apoi se adauga maiaua crescuta. Se pune faina, putin cate putin, framantand continuu, pana ce se obtine un aluat potrivit de tare, apoi se adauga untul topit. Acest aluat se lasa sa creasca circa 40 minute. Dupa aceea se imparte in 10 bucati, acestea se rotunjesc ca niste bile si se lasa sa stea circa 10 minute.
In acest timp, se prepara umplutura. Intr-un castron, se freaca branza de vaci, apoi se adauga oul, vanilia, coaja rasa de lamaie, stafidele, zaharul si faina, amestecandu-le pana ce se obtine o pasta. Aceasta se imparte in 10 parti egale. Fiecare bucata de coca se intinde bine, in toate directiile, rotund. La mijloc se aseaza branza preparata, apoi marginile aluatului se strang deasupra umpluturii. Branzoaicele se aseaza in tava, se lasa sa creasca circa 25 minute, apoi se ung cu ou.
Tava se da la cuptor, la foc moderat. Dupa ce s-au copt si s-au racit, se pudreaza cu zahar.
Sursa sursa foto Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro