Reteta de post: gogosi umplute cu magiun ca la bunica acasa

Reteta de post: gogosi umplute cu magiun ca la bunica acasa
Reteta de post: gogosi umplute cu magiun ca la bunica acasa

O reteta usoara si foarte gustoasa de gogosi pufoase umplute cu gem sau magiun preparate in timpul postului se poate face foarte rapid din aluat de scovergi.

Coca de gogosi se face identic cu cea de scovergi, care este o reteta foarte usoara. Ca ingrediente vom folosi: 600 g de faina (cat cuprinde); 1 cana de apa; 2 cubulete de drojdie (2 x 25g); ½ lingurita de sare; 1 zahar vanilat; coaja de lamaie rasa; 3 linguri de ulei; 50 g de zahar pudra pentru pudrat gogosile si 1 lingurita de zahar tos pentru dizolvat drojdia. Cum facem un aluat bun de gogosi care sa ne reuseasca? Foarte simplu!

Intr-un vas incapator se pune drojdia faramitata si se presara deasupra putin zahar, se lasa pana ce

drojdia se topeste. Intr-un ibric se incalzeste o cana de apa cu putina sare, iar cand apa este calduta se toarna peste drojdia topita si se amesteca bine pana cand drojdia este dizolvata complet. Se adauga putin ulei, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa si treptat faina amestecand bine cu mana pana cand se obtine un aluat elastic, potrivit de tare care nu se mai lipeste de maini. Se presara putina faina pe blatul de lucru si se mai framanta putin aluatul dupa care se si tranteste de cateva ori de masa.
Se presara putina faina in vas, se asaza aluatul si se mai presara putina faina si peste el, dupa care il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca la caldura aproximativ 30 de minute, pana cand aluatul de gogosi isi mareste volumul.

Dupa ce aluatul a crescut frumos se presara faina pe blatul de lucru, se imparte coca in doua parti egale si din fiecare bucata de coca intindem cate o foaie de aluat potrivit de groasa.
Pe prima foaie de coca cu ajutorul unui pahar inmuiat in faina apasam usor pe aluat formad forme de gagosi (cercuri) in mijlocul carora punem dupa gust cate o lingurita de magiun de prune, sau diferite gemuri sau dulceturi. Asezam cu grija a doua foaie de coca peste prima foaie si cu paharul inmuiat in faina apasam si rasucim formand astfel gogosi umplute pe care le lasam sa creasca pe masa inca 10 minute.


Citeste continuarea aici.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Care este secretul folosit de mamaia Lenuța pentru dulceața de gutui? "Am cules gutuile din copac, că acum e toamnă, s-au copt!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies