Reteta de post: gogosi umplute cu magiun ca la bunica acasa

Reteta de post: gogosi umplute cu magiun ca la bunica acasa

O reteta usoara si foarte gustoasa de gogosi pufoase umplute cu gem sau magiun preparate in timpul postului se poate face foarte rapid din aluat de scovergi.

Coca de gogosi se face identic cu cea de scovergi, care este o reteta foarte usoara. Ca ingrediente vom folosi: 600 g de faina (cat cuprinde); 1 cana de apa; 2 cubulete de drojdie (2 x 25g); ½ lingurita de sare; 1 zahar vanilat; coaja de lamaie rasa; 3 linguri de ulei; 50 g de zahar pudra pentru pudrat gogosile si 1 lingurita de zahar tos pentru dizolvat drojdia. Cum facem un aluat bun de gogosi care sa ne reuseasca? Foarte simplu!

Intr-un vas incapator se pune drojdia faramitata si se presara deasupra putin zahar, se lasa pana ce drojdia se topeste. Intr-un ibric se incalzeste o cana de apa cu putina sare, iar cand apa este calduta se toarna peste drojdia topita si se amesteca bine pana cand drojdia este dizolvata complet. Se adauga putin ulei, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa si treptat faina amestecand bine cu mana pana cand se obtine un aluat elastic, potrivit de tare care nu se mai lipeste de maini. Se presara putina faina pe blatul de lucru si se mai framanta putin aluatul dupa care se si tranteste de cateva ori de masa.

Se presara putina faina in vas, se asaza aluatul si se mai presara putina faina si peste el, dupa care il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca la caldura aproximativ 30 de minute, pana cand aluatul de gogosi isi mareste volumul.

Dupa ce aluatul a crescut frumos se presara faina pe blatul de lucru, se imparte coca in doua parti egale si din fiecare bucata de coca intindem cate o foaie de aluat potrivit de groasa. Pe prima foaie de coca cu ajutorul unui pahar inmuiat in faina apasam usor pe aluat formad forme de gagosi (cercuri) in mijlocul carora punem dupa gust cate o lingurita de magiun de prune, sau diferite gemuri sau dulceturi. Asezam cu grija a doua foaie de coca peste prima foaie si cu paharul inmuiat in faina apasam si rasucim formand astfel gogosi umplute pe care le lasam sa creasca pe masa inca 10 minute.


Citeste continuarea aici.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Geta Sterp a mers la controlul de 40 de săptămâni. Ce i-au transmis cei dragi, înainte de a pleca. “Toți s-au emoționat, ca orice părinte.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină