Este un desert perfect pentru familia ta. Se face rapid, este de post si nu are un grad de dificultate mare.
Ingrediente:
- 1 cana zahar,
- 1 cana coca cola,
- 1/2 cana ulei,
- 2 si 1/2 cani faina,
- o lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie,
- 3 lingurite cacao,esenta rom
- un praf sare.
Glazura:
- 2 plicuri praf budinca de vanilie(140GR),
- 500 ml lapte soia,
- 200 g margarina-
cacao:
- 200 g zahar pudra,
- 3-4 linguri apa fierbinte,
- 1 lingura cu varf cacao,
- 1 lingura ulei.
Preparare:
Etapa 1: Se amesteca zaharul cu coca cola,se adauga uleiul,faina ,bicarbonatul,cacao,si se amesteca pana se omogenizeaza.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptor la foc mic circa 30 minute,se face proba cu scobitoarea.
Etapa 2: se prepara budinca amestecand praful de budinca cu lapte putin cate putin, se pune pe foc amestecand continuu,cand se ingroasa se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca un pic,apoi se adauga margarina cate putinBlatul rece se taie in doua pe lungime se pune crema si
Etapa 3: Se prepara glazura-daca aveti ciocolata amaruie care e de post puteti pune ciocolata topita,eu am facut glazura de cacao de care m-a indragostit,si pe care pana acum a facut-o doar colorata,acum a incercat-o si cu.
Etapa 4: Apa se pune treptat,putin cate putin pana obti o glazura numai buna de intins,de data asta a lasat-o mai lichida,se pune peaste prajitura si se pune la rece.
Etapa 5: Eu mai repet reteta caci e buna tare.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro