Prajitura de foi cu suc de rosii - o reteta a maicilor de la Manastirea Ghighiu, simplu de facut si putin costisitoare.
Ingrediente:
Pentru foi- 11 linguri ulei
11 linguri zahar
11 linguri suc de rosii
o jumatate de lingurita de bicarbonat Pentru crema- 1 pachet de margarina
1 pachet de crema de prajituri 1 cana de zahar
250 g apa
1 pachet de praf de lamaie
nuca de cocos
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Prajitura "Fulg de nea"- Reteta usoara pentru platoul cu prajituri de sarbatori!
Instructiuni:
Se amesteca uleiul cu zaharul, cu faina, cu sucul de rosii si bicarbonatul pana se formeaza o coca, din care se intind patru foi. Acestea se coc pe fundul tavii la foc redus. Pentru crema se amesteca ingredientele intr-o craticioara la foc mic, dupa care sa da la racit si se ung foile.
Reteta de tort de post cu blat de nuca si crema de fructe!!
Deasupra se orneaza cu o glazura obtinuta din 2-3 linguri de margarina, 2 linguri de zahar, 1 lingura
Sursa
Sursa foto: retetemerisor.ro