Reteta de post: Prajitura de mere cu lamaie si scortisoara! Uite cum se face!

Reteta de post: Prajitura de mere cu lamaie si scortisoara! Uite cum se face!
Reteta de post: Prajitura de mere cu lamaie si scortisoara! Uite cum se face!

Prajitura de mere cu lamaie si scortisoara este o prajitura de post delicioasa.

 

Ingrediente
- 10 buc. mere
- 1 buc. praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- 1 buc. lamaie
- 250 gr margarina
- 1 varf sare
- 10 lingura zahar
- 150 ml apa
- 300 gr faina alba
Mod de preparare
Am pus intr-un castron 250
g margarina foarte moale sau topita, apa rece, zeama de la o lamaie, 5 linguri zahar, un varf de sare si, la urma, faina. Am amestecat aluatul cu lingura, apoi l-am framantat timp de 10 minute cu mana. L-am lasat sa se odihneasca la frigider, timp in care am curatat merele si le-am dat pe razatoarea mare, dupa care le-am calit putin in ceaun si le-am amestecat cu scortisoara si zaharul, apoi le-am lasat sa se raceasca.
Am taiat aluatul in 2 parti egale si am intins jumatate pe blat si am facut prima foaie. Am pornit cuptorul pentru a se incalzi. Am uns tava cu putin ulei si am presarat faina pentru a nu se prinde prajitura. Am intins prima foaie si am adaugat merele peste ea, dupa care am facut si ce-a de-a doua foaie si am pus-o peste mere.
Am pus tava in cuptor si-am lasat-o acolo pana a trecut testul cu scobitoarea. Am scos prajitura din cuptor si-am lasat-o sa se raceasca dupa care am presarat putin zahar pudra peste ea.
Sursa: Culinar.ro

Ingrediente

- 10 buc. mere
- 1 buc. praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- 1 buc. lamaie
- 250 gr margarina
- 1 varf sare
- 10 lingura zahar
- 150 ml apa
- 300 gr faina alba

Mod de preparare



Am pus intr-un castron 250 g margarina foarte moale sau topita, apa rece, zeama de la o lamaie, 5 linguri zahar, un varf de sare si, la urma, faina. Am amestecat aluatul cu lingura, apoi l-am framantat timp de 10 minute cu mana. L-am lasat sa se odihneasca la frigider, timp in care am curatat merele si le-am dat pe razatoarea mare, dupa care le-am calit putin in ceaun si le-am amestecat cu scortisoara si zaharul, apoi le-am lasat sa se raceasca.


Am taiat aluatul in 2 parti egale si am intins jumatate pe blat si am facut prima foaie. Am pornit cuptorul pentru a se incalzi. Am uns tava cu putin ulei si am presarat faina pentru a nu se prinde prajitura. Am intins prima foaie si am adaugat merele peste ea, dupa care am facut si ce-a de-a doua foaie si am pus-o peste mere. Am pus tava in cuptor si-am lasat-o acolo pana a trecut testul cu scobitoarea.
Am scos prajitura din cuptor si-am lasat-o sa se raceasca dupa care am presarat putin zahar pudra peste ea.

Sursa: Culinar.ro

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies