Orezul negru este considerat un aliment minute. O lingura de orez negru contine mai multi antioxidanti decat una de coacaze negre si are, in plus, fibre si vitamina E.
Ingrediente
200 g de orez negru, un morcov, doua linguri de otet de mere, jumatate de rodie, o legatura de arpagic verde, 100 g de muguri de pin, 3 linguri de ulei de masline, sare, piper.
Pune o cratita cu apa pe foc si cand da in fiert pune orezul. Lasa sa fiarba la foc mic pana cand se inmoaie orezul, in jur de 40 de minute. Scurge orezul si clateste-l cu apa rece.
Desfa boabele de rodie. Incinge o tigaie antiadeziva si prajeste mugurii de pin 3 minute fara grasime, amestecand incontinuu.
Toaca arpagicul, curata morcovul si taie-l rondele fine, apoi fa floricele cu o forma.
Amesteca uleiul cu restul de otet, sare si piper intr-un bol. Adauga orezul, mugurii de pin, floricelele de morcovi si arpagicul si amesteca usor. Pune salata la rece doua ore inainte de a o servi.
Sursa: Curademiere.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro