Aceasta reteta de post de vinete umplute cu ciuperci este delicioasa si rapid de preparat.
Ingrediente: 2 vinete potrivite, 1 pumn ciuperci (de crescatorie sau de padure), 1 ceapa potrivita, 2 linguri ulei, 2 rosii de marime potrivita, 4 catei usturoi, 1 lingurita supa de legume concentrata (sau 500 ml supa de zarzavat), 1 lingurita patrunjel verde tocat, sare, dupa gust, piper, dupa gust.
Mod de preparare: Vinetele se curata de coaja, se taie in jumatati pe lungime si li se scoate miezul.
Ciupercile se curata, se spala si se taie marunt. La fel ceapa si usturoiul. Se calesc toate in putin ulei incins, punand sare, dupa gust, si nitel piper; se mai pune o rosie taiata cubulete, se amesteca bine, apoi, cu aceasta compozitie, se umplu vinetele. intr-un vas se pune supa de legume, uleiul ramas si sare, dupa gust. Se aseaza apoi vinetele umplute. Se pun la cuptor pentru 30 de minute.
Cand vinetele s-au muiat se mai pun cealalta rosie taiata felii, putin patrunjel verde si se mai lasa zece minute. Se adauga sare si piper dupa gust.
sursa
Ingrediente vinete umplute cu ciuperci: 2 vinete potrivite, 1 pumn ciuperci (de crescatorie sau de padure), 1 ceapa potrivita, 2 linguri ulei, 2 rosii de marime potrivita, 4 catei usturoi, 1 lingurita supa de legume concentrata (sau 500 ml supa de zarzavat), 1 lingurita patrunjel verde tocat, sare, dupa gust, piper, dupa gust.
Rulada de cocos Bounty- Un desert FARA coacere!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Mod de preparare vinete umplute cu ciuperci: Vinetele se curata de coaja, se taie in jumatati pe lungime si li se scoate miezul.
Ciupercile se curata, se spala si se taie marunt. La fel ceapa si usturoiul. Se calesc toate in putin ulei incins, punand sare, dupa gust, si nitel piper; se mai pune o rosie taiata cubulete, se amesteca bine, apoi, cu aceasta compozitie, se umplu vinetele. intr-un vas se pune supa de legume, uleiul ramas si sare, dupa gust. Se aseaza apoi vinetele umplute. Se pun la cuptor pentru 30 de minute. Cand vinetele s-au muiat se mai pun cealalta rosie taiata felii, putin patrunjel verde si se mai lasa zece minute. Se adauga sare si piper dupa gust.
sursa foto
Mere coapte cu fructe si nuci- reteta delicioasa a Ioanei Ginghina!