Rețetă de prăjitură cu aluat răzuit: ingrediente și mod de preparare

Rețetă de prăjitură cu aluat răzuit: ingrediente și mod de preparare
Rețetă de prăjitură cu aluat răzuit: ingrediente și mod de preparare

Prăjitura cu aluat răzuit este un desert clasic, care se prepară imediat. Iată ce ingrediente vă trebuie, dar și care este cea mai simplă rețetă pentru această prăjitură.

Prăjitura cu aluat răzuit face parte din categoria deserturilor tradiționale, pe care mamele și bunicile noastre le făceau de fiecare dată când voiau să ne îndulcească. Este o prăjitură ieftină, se face din doar câteva ingrediente și nu aveți cum să dați greș cu această rețetă. 

Prăjitura cu aluat răzuit, unul din deserturile copilăriei

Dacă vă este dor de o prăjitură de colecție, care să vă aducă aminte de copilărie, încercați prăjitura cu aluat răzuit.

Pe cât este de simplu de făcut, pe atât este de gustoasă. În plus, are și un aspect diferit, care o să-i încânte pe cei dragi. 

Chiar dacă nu aveți foarte mare experiență în bucătărie, puteți prepara fără probleme această prăjitură, pentru că nu are nimic sofisticat în ea. Efectiv, nu aveți cum să greșiți!

Prăjitura cu aluat răzuit poate fi servită și după câteva zile.

Va fi la fel de gustoasă și de aromată. În plus, se prepară în doar 20 de minute și mai are nevoie de o jumătate de oră ca să se coacă. 

Ingrediente pentru blat:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

  • 3 gălbenușuri 
  • un ou
  • 250 g unt 
  • 150 g zahăr
  • 500 g făină
  • un pliculeț de praf de copt
  • esență de vanilie 

Ingrediente pentru umplutură:

  • 3 albușuri
  • 150 g zahăr 
  • esență de rom 
  • un praf sare 
  • 100 g nucă măcinată
  • 200 g magiun de prune 

Cum se prepară prăjitura cu aluat răzuit 

Înainte de a vă apuca de făcut prăjitura, scoateți untul din frigider, pentru că acesta trebuie să fie la temperatura camerei.

Într-un castron, amestecați cu mixerul untul cu gălbenușurile, cu esența de vanilie, cu oul întreg, dar și cu zahărul. 

Trebuie să obțineți o spumă. De-abia după aceea adăugați făina, amestecată cu praful de copt. Amestecați în continuare, până veți obține un aluat omogen, care se desprinde cu ușurință de pe castron. 

Puneți deoparte o treime din acest aluat, înveliți-l în folie alimentară și băgați-l în frigider.

Restul de aluat se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aveți grijă să-l presați cu degetele, pentru ca acesta să fie cât mai uniform. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Într-un castron, bateți albușurile spumă cu un praf de sare. Când spuma este suficient de tare, adăugați treptat și zahărul și mixați în continuare. Trebuie să obțineți o spumă ca de bezea, tare și lucioasă, care să nu cadă, atunci când întoarceți castronul invers. 

Apoi adăugați nuca măcinată și magiunul de prune și amestecați ușor. Crema astfel obținută se întinde peste foaia de aluat din tavă.

După aceea, scoateți aluatul băgat în frigider și dați-l prin răzătoarea mare, fix deasupra prăjiturii. 

 

Băgați tava în cuptorul preîncălzit și lăsați prăjitura să se coacă pentru aproximativ 35 de minute. Când vedeți că s-a rumenit deasupra, înseamnă că este gata. 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies