Prăjitura cu cafea reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de prăjitură cu cafea. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă prăjitură cu cafea, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Prăjitură cu cafea
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de prăjitură cu cafea, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 50 minute
Timp total – o oră și 10 minute
Porții – 12 bucăți
Ingrediente – Prăjitură cu cafea
Ingrediente pentru prăjitura cu cafea
- 250 g zahăr brun
- 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
- 330 g făină
- 30 g amidon de porumb
- un praf de sare
- 2 lingurițe de praf de copt
- 200 g unt (la temperatura camerei)
- 100 g zahăr granulat
- 3 ouă întregi (la temperatura camerei)
- puțină cafea
- o esență de vanilie
- 250 g smântână (la temperatura camerei)
Ingrediente pentru strausel
- 140 g zahăr brun
- un praf de sare
- 2 lingurițe de scorțișoară
- 120 g făină
- 120 g unt (la temperatura camerei)
Ingrediente pentru decor
- ciocolată topită (opțional)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 12 persoane.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Rețetă de Pandișpan cu zmeură. Nu este nevoie de praf de copt!
Mod de preparare - Prăjitură cu cafea
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 150 de grame de zahăr brun, 2 lingurițe de scorțișoară măcinată, 30 de grame de făină, iar cu ajutorul unui tel, le vom amesteca, cu grijă. Bolul se pune deoparte, momentan.
Pasul 2. Acum ne vom ocupa de prepararea unui delicios strausel. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 140 de grame de zahăr brun, un praf de sare, 2 lingurițe de scorțișoară, 120 de grame de făină și amestecăm, tot cu ajutorul unui tel. În continuare, vom adăuga și 120 de grame de unt (la temperatura camerei), pe care l-am tăiat în bucățele mai mici, în prealabil. Continuăm să amestecăm, însă de această dată, chiar cu mâinile, până când vom obține un amestec sfărâmicios. Bolul se lasă deoparte, momentan.
Pasul 3. În continuare, vom avea nevoie de un alt bol, de dimensiuni mai mari, peste care vom așeza o sită și vom cerne 300 de grame de făină, peste care vom adăuga 30 de grame de amidon de porumb, un praf de sare și 2 lingurițe de praf de copt. Cernem bine ingredientele, iar apoi le mai amestecăm puțin, cu ajutorul unui tel și lăsăm bolul deoparte.
Pasul 4. A veni timpul să amestecăm ingredientele noastre, prin urmare, în bolul mixerului de bucătărie, vom adăuga 200 de grame de unt (la temperatura camerei), ingredient pe care îl vom mixa puțin, timp de 1-2 minute, pentru a se mai destrăma, moment în care vom adăuga și 100 de grame de zahăr granulat. Imediat apoi, vom adăuga și 100 de grame de zahăr brun și continuăm să mixăm. Din când în când este nevoie să oprim, pentru ca ingredientele de pe bol, să ajungă în josul acestuia, pentru un amestec uniform. După ce s-a format un mic aluat, vom adăuga, rând pe rând, și 3 ouă întregi (la temperatura camerei), puțină cafea și o esență de vanilie. După ce ingredientele noastre s-au încorporat, adăugăm și 250 de grame de smântână (la temperatura camerei) și amestecăm.
Citește și: Rețetă de Înghețată de căpșune și vanilie cu fructe. O adevărată delicatesă!
Pasul 5. A venit timpul să combinăm ingredientele umede cu cele uscate, așadar, următorul pas constă în adăugarea ingredientelor uscate peste cele umede, mai exact bolul în care se află făina, amidonul de porumb, sarea și praful de copt. Continuăm să mixăm, până când toate ingredientele sunt bine încorporate.
Pasul 6. A venit timpul să ne ocupăm și de tava noastră de cuptor. Așadar, vom avea nevoie de o tavă în formă pătrată, peste care am așezat hârtie de copt și turnăm jumătate din compoziția de aluat, iar cu ajutorul unei spatule, o vom întinde uniform pe toată suprafața tăvii. Deasupra primului strat vom presăra amestecul de scorțișoară, iar imediat apoi, și restul compoziției de aluat, pe care, de asemenea, îl vom întinde folosindu-ne de o spatulă. Deasupra vom pune tot amestecul de strausel.
Pasul 7. Tava se va introduce la cuptor, pe grătarul de sus, la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 50 de minute.
Pasul 8. După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor, dar și prăjitura pe care o vom tăia în bucățele, turnăm deasupra puțină ciocolată topită (opțional), iar rețeta este gata!
Prăjitura cu cafea este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Mini ruladă de ciocolată. Un desert preparat cu ușurință!