Rețetă de prăjitură cu foi pline de bulion. Te încumeți la așa ceva?

Rețetă de prăjitură cu foi pline de bulion. Te încumeți la așa ceva?
Rețetă de prăjitură cu foi pline de bulion. Te încumeți la așa ceva?

Prăjitura cu foi cu bulion este mai specială si nu toată lumea se încumetă să o pregătească. Iată rețeta perfectă, cu ajutorul căreia veți obține un desert pufos și plin de cremă.

Rețeta de prăjitură cu foi de bulion este puțin mai complicată, dar asta nu înseamnă că nu puteți să o pregătiți de Crăciun. Trebuie doar să fiți atentă la ingrediente și la modul în care le combinați și veți obține un desert spectaculos. 

Prăjitura cu foi de bulion, un desert atipic, dar extrem de delicios

De Crăciun, fiecare gospodină încearcă să pregătească dulciuri care mai de care mai gustoase, dar și cu un aspect mai special, în același timp.

Dacă vreți să ieșiți din tipare și să puneți pe masă un altfel de desert, încercați să faceți prăjitura cu foi de bulion.

Cu siguranță ați auzit până acum de acest desert, dar poate nu v-ați încumetat să îl pregătiți, mai ales știind că, în general, bulionul este folosit la mâncăruri, nicidecum la prăjituri. 

Cu toate acestea, foile cu bulion sunt extrem de gustoase și fragede și efectiv, se topesc în gură.

Trebuie să știți dinainte că este o prăjitură mai migăloasă, în sensul că toate foile trebuie coapte pe fundul tăvii .  Ingrediente pentru blat:

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

  • 12 linguri ulei
  • 10 linguri bulion 
  • 4 linguri de zahăr
  • două linguri griș
  • o jumătate de kg de făină
  • o linguriță și jumătate de bicarbonat
  • zeama de la o lămâie

Ingrediente pentru cremă:

  • un litru și jumătate de lapte dulce
  • 200 gr griș
  • 200 gr unt
  • coaja de la o portocală
  • 5 linguri de zahăr 
  • 400 gr gem de caise

Cum se prepară prăjitura cu foi de bulion 

Într-un vas, amestecați foarte bine zahărul cu uleiul, până când tot zahărul va fi topit.

După aceea, adăugați bulionul și bicarbonatul de sodiu, stins în zeamă de lămâie. Începeți să puneți și făină, puțin câte puțin, și frământați aluatul. 

Lăsați-l să stea măcar o jumătate de oră la frigider. Apoi, împărțiți aluatul în 4 părți egale, pe care le veți întinde cu sucitorul pe masa presărată cu făină. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Foile acestei prăjituri se coc pe fundul tăvii, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 10 minute. Înainte de a asambla prăjitura, foile trebuie să se răcească. 

Între timp, pregătiți crema. Fierbeți laptele și atunci când este fierbinte, adăugați grișul. Aveți grijă să amestecați mereu, ca să nu aveți cocoloașe. Când compoziția s-a umflat, puneți zahărul și amestecați bine. Luați oala de pe foc, adăugați untul și coaja de portocală și omogenizați. 

Crema trebuie lăsată la răcit, înainte de a o pune pe foi. Pe o tavă mai mare, puneți prima foaie de prăjitură, apoi un strat de cremă, altă foaie, întindeți gemul de caise, încă o foaie, restul de cremă și la final ultima foaie. Prăjitura trebuie lăsată neapărat o noapte la rece, înainte să o tăiați. 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies