Mamaia din Teleorman a mai dezvăluit o rețetă de desert delicios, bun pentru întreagă familie.
Urmărită de milioane de utilizatori de pe platformele de socializare, bunica Gherghina a mai pregătit o nouă rețet ă cu ingrediente puține și deloc costisitoare. Adeptă a mâncărurilor rapide, care nu necesită întrebuințarea ustensilelor scumpe din bucătărie, mamaia din Teleorman a explicat minuțios pașii pentru rețeta ei de negresă.
Ingredientele pentru rețeta de negresă a bunicii Gherghina de pe TikTok
“Pentru negresă avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 100 ml de lapte
- esență de rom
- 300 g de zahar
- un pachet de unt
- 14 linguri faina
- 50 g cacao
- praf de copt
- 4 ouă
Mod de preparare – rețetă de negresă
Citește și: Reţeta de plăcintă cu brânză, denumită şi „Cococi cu brânză”, a bunicii Gherghina de pe TikTok
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Reţetă de prăjitură cu nucă şi iaurt făcută de bunica Gherghina de pe TikTok
Pentru a începe gătitul, trebuie să aveți în dotare un bol și o spatulă pentru a omogeniza ingredientele. Preîncălziți cuptorul înainte de a începe să faceți compoziția de negresă.
“În acest bol punem pachetul de unt. Peste unt punem patru ouă și apoi 300 g de zahăr (exact cum este o cană de ceai plină). Acum punem 100 ml de lapte, o lingură mare de esență de rom și o linguriță cu vârf de praf de copt. Atenție! Acum adăugăm 14 linguri de făină. Ați înțeles?!” a spus bunica Gherghina pe TikTok.
Adăugați în tavă, o hârtie de copt, pentru a nu se lipi compoziția de negresă.
“Acum puneți și un praf de sare și 50 g de cacao (un plic de cacao). Acum amestecăm toate ingredientele și turnam compoziția în tavă. O băgăm la cuptor și o ținem 30 de minute la 250 de grade.
Uitați rezultatul final la negresă.” a precizat cea mai îndrăgită bunică de pe TikTok.
Pentru decor, bătrâna a folosit zahăr brun pentru un plus de culoare. Prăjitura negresă poate fi o alegere potrivită atunci când nu aveți multe ingrediente in casă si trebuie sa faceți rapid un desert.