Prăjiturile mici cu topping de căpșune reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de prăjituri mici cu topping de căpșune. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase prăjituri mici cu topping de căpșune, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Prăjituri mici cu topping de căpșune
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de prăjituri mici cu topping de căpșune, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Prăjituri mici cu topping de căpșune este de 40 de minute
Timp de preparare – 20 de minute
Timp total – o oră
Rețeta de Prăjituri mici cu topping de căpșune este pentru 6 persoane
Citește și: Rețetă de Burgeri cu carne de pui la grătar, felii de roșii și salată verde, o alegere excelentă!
Ingrediente – Prăjituri mici cu topping de căpșune
Pentru prăjituri
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- 2 căni de făină
- 2 lingurițe de praf de copt
- Un sfert de linguriță de sare
- O jumătate de cană de unt, la temperatura camerei
- O cană de zahăr granulat
- 3 ouă mari, la temperatura camerei
- O jumătate de cană de lapte
- 1 linguriță de extract de vanilie
- Un sfert de cană de boabe de cafea măcinate fin
Pentru siropul de căpșune
- 1 cană de căpșune proaspete, decojite și feliate
- O jumătate de cană de zahăr granulat
- O jumătate de cană de apă
- 1 linguriță de extract de vanilie
Pentru decor
- Căpșune proaspete, feliate
- Boabe întregi de cafea
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Mod de preparare - Prăjituri mici cu topping de căpșune
Pasul 1. Înainte de toate, preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetați câteva forme mici de cuptor, de preferat, cele care sunt rotunde la margini, însă plate la bază, cât să încapă toată compoziția prăjiturilor, cu folii de hârtie și lăsați deoparte.
Pasul 2. Într-un bol mediu, amestecați 2 căni de făină, 2 lingurițe de praf de copt și un sfert de linguriță de sare, pentru ca ulterior, amestecul să se lase deoparte, după ce ingredientele s-au încorporat.
Pasul 3. Într-un bol mare, bateți o jumătate de cană de unt cu o cană de zahăr granulat, până când cele două devin ușoare la textură.
Pasul 4. A venit timpul să adăugați ingredientele uscate în amestecul de unt, în timp ce alternați cu o jumătate de cană de lapte și o linguriță de esență de vanilie. Ingrediente pe care le veți amesteca până când se vor combina uniform. Imediat apoi, veți încorpora și un sfert de cană de boabe de cafea măcinate fin.
Pasul 5. Aluatul se toarnă în tăvile de cuptor pregătite și se umple fiecare cu o jumătate de umplutură. Coaceți prăjiturile timp de 20 de minute, apoi le scoateți din cuptor și le lăsați să se răcească în tavă pentru puțin timp, iar apoi le transferați pe farfurii, pentru a se răci complet.
Pasul 6. În timpul în care prăjiturile se răcesc, pregătiți siropul de căpșune. Tot ce trebuie să faceți este să combinați o cană de căpșune proaspete, pe care le-ați decojit și feliat în prealabil, alături de o jumătate de cană de zahăr granulat, o jumătate de cană de apă și o linguriță de esență de vanilie, toate într-o oală mică, la foc mediu. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se fierbe timp de 10-15 minute sau până când amestecul s-a îngroșat și căpșunile s-au rupt.
Pasul 7. Luați siropul de pe foc și lăsați-l să se răcească puțin. În continuare, odată ce prăjiturile s-au răcit și ele, veți pune siropul de căpșune peste fiecare prăjitură. Se poate orna fiecare prăjitură cu felii de căpșune proaspete, câteva boabe de cafea întregi, dar și câțiva fulgi de cocos, iar rețeta este gata!
Prăjiturile mici cu topping de căpșune sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Lasagna cu carne, cu o consistență savuroasă!