Află din rândurile următoare care este rețeta de pui cu gorgonzola și cartofi cu rozmarin a Gabrielei Cristea.
Gabriela Cristea este foarte activă pe rețelele de socializare, acolo unde păstrează legătura cu urmăritorii săi din mediul online.
De data aceasta, Gabriela Cristea a dezvăluit rețeta sa de pui cu gorgonzola și cartofi cu rozmarin. Vedeta are o rețetă proprie pentru acest sos de brânzeturi pentru care folosește un ingredient special, care este foarte rar întâlnit în sosul gorgonzola.
Rețeta de pui cu gorgonzola și cartofi cu rozmarin
Citește și: Rețeta de paste cu legume și cârnați chorizo a Andreei Marin! Vedeta și-a dezvăluit secretele culinare!
Ingrediente
Potrivit informațiilor oferite de Gabriela Cristea, pentru a pregăti pui cu gorgonzola și cartofi cu rozmarin avem nevoie de următoarele ingrediente:
- ulei;
- usturoi;
- brânză gorgonzola;
- smântână de gătit;
- vin;
- pecorino;
- nuci;
- rozmarin;
- carne de pui;
- cartofi.
Cum se prepară sosul gorgonzola
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Gabriela Cristea a dezvăluit, pas cu pas, modul de preparare al sosului gorgonzola. Vedeta are anumite secrete culinare care fac sosul respectiv să fie unul de-a dreptul delicios.
„ Curățăm usturoi, pe care îl pisăm bine. Am luat o cratiță specială în care fac sosul și am pus ulei, în care adaug usturoiul și pun și brânza gorgonzola, care trebuie să se topească. Cu cât e mai picantă brânza, cu atât iese mai bun sosul. Vă sfătuiesc să amestecați continuu sosul cu un tel, iar când e gata adaug smântână de gătit grasă. Nu trebui să puneți foarte multă, pentru că nu vrem să facem o tonă de sos. Când dă în clocot, vă puteți opri și e gata sosul, dar eu complic lucrurile și adaug și un strop de vin pe care îl las să dea în fiert. La final, îi pun și o mână de pecorino, iar apoi îl las deoparte să se răcorească, nu-mi place ca sosul să fie foarte fierbinte, când îl pun peste preparat. Pun și nuci și avem un super sos .”, a povestit Gabriela Cristea.
Mod de preparare al puiului cu cartofi și rozmarin
Atunci când sosul este gata acesta trebuie lăsat să se odihnească, iar între timp trebuie pregătită carnea, după care cartofii.
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
Gabriela Cristea a subliniat că orice persoană poate să gătească această rețetă chiar dacă pare a fi una destul de complicată.
„ E momentul să gătim și carnea și m-am decis, până la urmă, să pun aromă de rozmarin, pentru că mi se pare potrivită. În tigaia încinsă punem ulei, usturoi zdrobit și două crenguțe de rozmarin. Adaug apoi puiul, doar cât să se pătrundă și să nu fie crud. Apoi, cum am prăjit carnea, o să prăjim și cartofii, eu folosesc unii prefierți, care trebuie trași doar puțin în tigaie, în aromele pe care el vreți voi. Eu astăzi am să pun un strop de ulei, rozmarin, usturoi și trebuie amestecați, ca să nu se lipeasc ă.”, a mai dezvăluit vedeta.
Ulterior, după ce toate cele trei părți ale acestei mese sunt gata, tot ce trebuie să faci este să le montezi în farfurie. Gabriela Cristea recomandă să folosești o cantitate mare de sos, astfel încât acest fel de mâncare să aibă un gust de-a dreptul delicios.
„ La final, facem un mic plating și masa e gata. Sosul trebuie pus din belșug peste cărniță, cartofii lângă și asta este masa noastră de astăzi. ”, a mai spus Gabriela Cristea.