Puiul cu smântână la cuptor reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă preparată chiar de Alexandra Matei (Creața), de la emisiunea „Păzea, Creața gătește!”?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pui cu smântână la cuptor, realizată de Alexandra Matei (Creața), prezentatoarea emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, pe canalul de YouTube WOWnews și Facebook WOWbiz . În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos pui cu smântână la cuptor, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Pui cu smântână la cuptor - „Păzea, Creața gătește!”
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de pui cu smântână la cuptor, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 45 minute
Timp de preparare – 35-40 minute
Timp total – 2 ore
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Pui cu smântână la cuptor - „Păzea, Creața gătește!”
- 500 g piept de pui
- 20 ml ulei
- 5 g sare
- 250 g smântână
- 3 ouă (la temperatura camerei)
- 200 g cașcaval
- 5 g busuioc
- 5 g piper negru
- 5 g boia dulce
- o roșie
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Mod de preparare - Pui cu smântână la cuptor - „Păzea, Creața gătește!”
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol mare de bucătărie. În continuare, ne vom ocupa de pregătirea puiului. Așadar, vom avea nevoie de cele 500 de grame de piept de pui, fâșii pe care le vom lua rând pe rând, pentru a le tăia în cubulețe de dimensiuni potrivite, iar ulterior le vom așeza în bolul pregătit.
Pasul 2. Pieptul de pui se condimentează cu cele 50 de mililitri de ulei, 5 grame de boia de ardei dulce, 5 grame de piper negru și 5 grame de sare. Cu ajutorul unei linguri, vom amesteca puiul cu toate condimentele, pentru ca acestea să ajungă pe toată suprafața cubulețelor de pui.
Pasul 3. În continuare, vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni mai mari, în care vom sparge cele 3 ouă întregi (la temperatura camerei), iar cu ajutorul unui tel, le vom bate bine, astfel încât albușul și gălbenușul acestora se vor îmbina așa cum ne dorim. Imediat apoi, vom adăuga și cele 250 de grame de smântână, alături de 5 grame de busuioc, 5 grame de sare și 5 grame de piper negru. Amestecăm totul cu un tel, până când vom obține textura unui sos cremos.
Pasul 4. A venit timpul să radem și cașcavalul, într-un bol de dimensiuni mai mici, cele 150 de grame. Din cele 150 de grame, vom adăuga doar 100 de grame în bolul cu sosul nostru, pe care îl vom amesteca tot cu telul, pentru a se încorpora mai bine în sos. Odată terminat acest pas, vom turna sosul peste bucățile de pui din bol și mai amestecăm încă puțin cu o lingură.
Pasul 5. Acum vom avea nevoie de o tavă termo-rezistentă, adâncă, pe care nu o vom mai unge cu ulei, însă dacă utilizați un alt tip de tavă, se recomandă să o ungeți cu ulei. Compoziția se toarnă în tavă, iar cu o lingură vom așeza uniform conținutul.
Pasul 6. Trebuie să tăiem feliuțe și roșia. Așezăm feliuțele deasupra compoziției noastre din tavă, iar imediat apoi și cele 50 de grame de cașcaval ras, păstrat special pentru acest pas.
Pasul 7. Tava se introduce la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 35-40 de minute. După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor, iar rețeta este gata!
Puiul cu smântână la cuptor este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Chec pufos cu cacao a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, preparată ca la mama acasă!