Puiul glazurat cu miere și portocale reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pui glazurat cu miere și portocale. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos pui glazurat cu miere și portocale, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Pui glazurat cu miere și portocale
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de pui glazurat cu miere și portocale, absolut delicioase, în doar 5 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – o oră
Timp total – o oră și 30 minute
Porții – 4 persoane
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente – Pui glazurat cu miere și portocale
- un pui întreg mai micuț
- ulei de măsline
- o linguriță de praf de usturoi
- o linguriță de pudră de ceapă
- o linguriță de paprika
- o linguriță de sare
- o linguriță de piper negru măcinat
- ulei de măsline
- o cană și jumătate de suc de portocale
- 2 linguri de sos de soia
- 2 linguri de miere
- un sfert de linguriță de praf de ghimbir
- fulgi de chili
- câteva felii de portocale
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Aripioare de pui crocante. Le vei da uitării pe cele de la fast-food!
Mod de preparare - Pui glazurat cu miere și portocale
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un pui întreg mai micuț, pe care îl vom despica în 2. Puiul se va unge cu ulei de măsline și se va masa pe toată suprafața acestuia. Condimentăm puiul cu o linguriță de praf de usturoi, o linguriță de pudră de ceapă, o linguriță de paprika, o linguriță de sare și o linguriță de piper negru măcinat, pe toate părțile acestuia, astfel încât condimentele să ajungă peste tot.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga o baie de ulei de măsline și vom aștepta să se încingă. Odată încins, adăugăm și puiul în tigaie și îl ținem până când se va pregăti așa cum trebuie. Din când în când, îl vom mai întoarce pentru a se găti uniform pe ambele părți.
Pasul 3. Când acest este rumenit, îl vom transfera pe o farfurie de dimensiuni mai mari și ne vom ocupa de prepararea sosului. Așadar, în aceeași tigaie în care am prăjit puiul, vom adăuga o cană și jumătate de suc de portocale, 2 linguri de sos de soia, 2 linguri de miere, un sfert de linguriță de praf de ghimbir și câțiva fulgi de chili. Amestecăm toate aceste ingrediente cu o lingură de lemn, pentru a se combina. Sosul se va lăsa să fiarbă la foc mic, până când va începe să se îngroașe. Abia atunci vom adăuga câteva felii de portocale, dar și puiul nostru. Din când în când vom stropi puiul nostru cu sosul format în tigaie.
Citește și: Rețetă delicioasă de Quiche Lorraine. O să fi pe placul întregii familii!
Pasul 4. Între timp, vom preîncălzi cuptorul la o temperatură de 200 de grade Celsius și vom introduce tigaia în cuptor, pentru aproximativ 20-30 de minute, cât să se gătească complet puiul nostru delicios.
Pasul 5. După acest interval de timp, puiul nostru este gata și se poate scoate tava din cuptor, iar ulterior și puiul din tigaie. Așezăm câteva felii de portocale în farfurie, iar deasupra o jumătate de pui, iar rețeta este gata!
Puiul glazurat cu miere și portocale este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Turte coapte la tigaie. Gustul copilăriei, exact ca la bunici!