Rețetă de Pui la cuptor cu ierburi aromatice și sos

cea mai simpla reteta de pui la cuptor
Rețetă de Pui la cuptor cu ierburi aromatice și sos

Puiul la cuptor cu ierburi aromatice și sos reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  pui la cuptor cu ierburi aromatice și sos. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos pui la cuptor cu ierburi aromatice și sos, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Pui la cuptor cu ierburi aromatice și sos

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  pui la cuptor cu ierburi aromatice și sos, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 50 minute

Timp total  – o oră si 20 minute

Porții  – 8 persoane

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ingrediente – Pui la cuptor cu ierburi aromatice și sos

  • o linguriță de maghiran uscat
  • o linguriță de rozmarin uscat
  • o linguriță de oregano uscat
  • o linguriță de cimbru uscat
  • o linguriță de salvie uscată
  • 8 bucăți de aripioare, superioare sau inferioare (după preferințe)
  • ulei
  • un sfert de cană de făină
  • o jumătate de cană de supă de pui
  • piper negru măcinat (după gust)
  • o lingură de sos de soia

De menționat este

faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

cea mai buna reteta de pui la cuptor
Rețetă de Pui la cuptor cu ierburi aromatice și sos[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Plăcintă cu brânză și miere. Îți va aduce aminte de gustul copilăriei!

Mod de preparare - Pui la cuptor cu ierburi aromatice și sos

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de condimentele de care avem nevoie pentru condimentarea bucăților noastre de pui. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mici, vom adăuga o linguriță de maghiran uscat, o linguriță de rozmarin uscat, o linguriță de oregano uscat, o linguriță de cimbru uscat și încă o linguriță de salvie uscată. Toate aceste condimente se amestecă, pentru a se combina unele cu altele.

Pasul 2.  În continuare, ne vom ocupa de prepararea bucăților de pui. Așadar, vom avea nevoie de 8 bucăți de aripioare, fie că sunt superioare sau inferioare (după preferințe), pe care le vom scoate din casoleta lor și le vom spăla bine de tot, sub un jet rece de apă. Imediat apoi, le vom așeza pe un tocător și le vom tapeta cu o bucată de hârtie, pentru a ne asigura că nu vor rămâne prea umede.

Pasul 3.  Imediat apoi, vom unge bucățile de pui cu puțin ulei, pe ambele părți, iar deasupra vom presăra amestecul de condimente preparat mai devreme. Acesta se va presăra atât pe o parte, cât și pe cealaltă parte a bucăților de pui.

reteta de pui la cuptor cu ierburi arometice si sos
Rețetă de Pui la cuptor cu ierburi aromatice și sos[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Pasul 4.  Între timp, vom pregăti și o tavă dreptunghiulară de cuptor, pe care am așezat hârtie de copt, iar deasupra un grătar. Așezăm, cu grijă, toate cele 8 bucăți de pui condimentate anterior, iar tava se va introduce la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200 de grade Celsius, timp de aproximativ 45 de minute. După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor, transferăm bucățile de pui pe o farfurie și le lăsăm să se răcească pentru aproximativ 5 minute.

Pasul 5.  Acum ne vom ocupa de prepararea sosului. Așadar, primul pas pe care trebuie să îl facem este să turnăm sosul care a rămas în tavă, de la carne, într-o oală de dimensiuni mai mici. Oala se va pune pe aragaz, la foc mediu, vom mai adăuga peste sos și un sfert de cană de făină, pe care o vom amesteca, continuu, cu ajutorul unui tel, iar când ingredientele s-au combinat corespunzător, vom adăuga și o jumătate de cană de supă de pui. Continuăm să amestecăm, condimentăm cu piper negru măcinat (după gust), o lingură de sos de soia și continuăm să amestecăm și să lăsăm oală pe foc, până când nuanța sosului se va închide ușor.

Pasul 6.  Peste bucățile de pui din farfurie, turnăm sosul pregătit, tăiem bucățele puiul, iar rețeta este gata!

Puiul la cuptor cu ierburi aromatice și sos  este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

pui la cuptor cu ierburi aromaticce si sos
Rețetă de Pui la cuptor cu ierburi aromatice și sos[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Caponata, un preparat de origine italiană



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Rețeta de Dovlecei cu porumb și smântână, cu puține ingrediente!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Dana Roba o critică dur pe Emily Burghelea după accidentul din Mauritius: ”Mi se pare penibil să te pozezi cum ești accidentată”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies