Rețetă de Ruladă cu cremă de zmeură. Un desert potrivit pentru Valentine’s Day!

reteta de rulada cu crema de zmeura
Rețetă de Ruladă cu cremă de zmeură

Rulada cu cremă de zmeură reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  ruladă cu cremă de zmeură. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă ruladă cu cremă de zmeură, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Ruladă cu crem ă de zmeură

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  ruladă cu cremă de zmeură, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 30 minute

Timp de răcire  – 2 ore

Timp total  – 3 ore

Porții  – 2 persoane

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ingrediente – Ruladă cu crem ă de zmeură

  • 300 g zmeură
  • 200 g zahăr granulat
  • o lingură de apă
  • 100 g făină
  • un pliculeț de praf de copt
  • sare (după gust)
  • 4 ouă întregi (la temperatura camerei)
  • 2 esențe de vanilie
  • 2 linguri de ulei
  • 250 g cremă de brânză (la temperatura camerei)
  • 60 g zahăr pudră+ în plus

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

cea mai buna reteta de rulada cu crema de zmeura
Rețetă de Ruladă cu cremă de zmeură[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Cheesecake cu căpșune. Un deliciu pentru toată familia!

Mod de preparare - Ruladă cu crem ă de zmeură

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 300 de grame de zmeură, tăiate în jumătăți. Adăugăm peste acestea și 50 de grame de zahăr granulat și o lingură de apă. Punem oala pe aragaz, și amestecăm continuu cu o lingură de lemn, timp de aproximativ 20 de minute, pentru a aduce conținutul la punctul de fierbere.

Imediat apoi, îndepărtăm oala de pe foc și o lăsăm să se răcească complet.

Pasul 2.  Între timp, într-un bol de dimensiuni mai mari, adăugăm 100 de grame de făină, un pliculeț de praf de copt și sare (după gust). Lăsăm bolul deoparte momentan, iar apoi vom avea nevoie de un alt bol, în care vom sparge 4 ouă întregi (la temperatura camerei), peste care vom adăuga 150 de grame de zahăr granulat, o esență de vanilie,

iar cu ajutorul mixerului, le vom amesteca pentru a se încorpora bine și vom obține o spumă. Abia atunci vom adăuga și 2 linguri de ulei, în timp ce mixăm în continuare. Acum a venit momentul ca amestecul din bolul lăsat deoparte anterior, să fie turnat peste acesta. Mixam pentru încă puțin timp.

Pasul 3.  În continuare, vom avea nevoie de o tavă dreptunghiulară de cuptor, pe care vom așeza hârtie de copt și o vom unge cu puțin ulei, iar apoi turnăm compoziția de ruladă, direct în tavă.

Cu ajutorul uni spatule, o vom întinde pe toată suprafața acesteia, pentru a avea o dimensiune aproximativ egală. Tava se introduce la cuptor pentru aproximativ 15 minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.

Pasul 4.  După acest interval de timp, pe o suprafață plată, vom așeza un prosop curat de bucătărie, pudrat cu zahăr pudră, peste care vom așeza rulada din tavă. Îndepărtăm hârtia de copt, mai pudrăm cu puțin zahăr pudră și rulăm, iar apoi lăsăm să se răcească complet.

rulada cu crema de zmeura
Rețetă de Ruladă cu cremă de zmeură[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Între timp, ne vom ocupa de prepararea cremei. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom avea nevoie să adăugăm 250 de grame de cremă de brânză (la temperatura camerei), pe care o vom amesteca cu mixerul. După ce s-a mai sfărâmat puțin, vom adăuga și 60 de grame de zahăr pudră, în timp ce continuăm să mixăm, dar și o esență de vanilie.

Pasul 6.  Separat, într-un alt bol, vom adăuga 250 de mililitri de smântână pentru frișcă (rece), pe care o vom mixa, până când vom obține o textură cât mai cremoasă cu putință. Imediat apoi, această compoziție se va turna în bolul anterior, și vom amesteca cele două conținuturi cu ajutorul unei spatule.

Pasul 7.  Acum ne întoarcem la rulada noastră care s-a răcit, o desfacem înapoi și adăugăm prima dată amestecul de zmeură pregătit, pe care îl vom întinde cu o spatulă pe toată suprafața ruladei, iar imediat apoi, peste, vom adăuga și crema noastră albă, pe care de asemenea o vom întinde uniform. Rulăm cu grijă rulada, o împachetăm cu prosopul și o introducem în frigider pentru cel puțin o or ă.

Pasul 8.  După acest interval de timp, scoatem rulada de la frigider, ulterior și din prosop, o mai presărăm cu puțin zahăr pudră, o feliem, iar rețeta este gata!

Rulada cu cremă de zmeură  este gata și se poate servi. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de rulada cu crema de zmeura
Rețetă de Ruladă cu cremă de zmeură[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Fursecuri cu ciocolată și nuci (pecan). Un deliciu pentru iubitorii de nuci!



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Rețeta de Tartă cu dovleac, cu o umplutură fină și irezistibilă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies