Rulada cu semințe de mac și glazură de zahăr reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de ruladă cu semințe de mac și glazură de zahăr. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă ruladă cu semințe de mac și glazură de zahăr, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Ruladă cu semințe de mac și glazură de zahăr
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de ruladă cu semințe de mac și glazură de zahăr, absolut delicioase, în doar 11 pași simpli!
Timp de pregătire – o oră
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – o oră și 30 minute
Porții – 6 persoane
Ingrediente – Ruladă cu semințe de mac și glazură de zahăr
- 120 ml lapte (la temperatura camerei)
- 2 lingurițe de drojdie uscată
- 2 linguri de zahăr granulat
- 410 g făină
- o jumătate de linguriță de sare
- un ou întreg (la temperatura camerei)
- 160 g unt (la temperatura camerei)
- 100 g semințe de mac
- 80 g stafide
- 180 g zahăr granulat
- 50 g migdale măcinate
- o jumătate de linguriță de scorțișoară
- un sfert de linguriță de gelatină praf
- 3 lingură de apă
- 100 g zahăr pudră
- o linguriță de zeamă de lămâie
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă de Chec cu model de zebră. O surpriză pentru întreaga familie!
Mod de preparare - Ruladă cu semințe de mac și glazură de zahăr
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 120 de mililitri de lapte (la temperatura camerei), 2 lingurițe de drojdie uscată, 2 linguri de zahăr granulat, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui tel. Bolul se lasă deoparte pentru aproximativ 10 minute.
Pasul 2. Într-un alt bol, de dimensiuni mai mari, vom adăuga 350 de grame de făină, o jumătate de linguriță de sare, ingrediente pe care le vom amesteca direct cu mâna. Vom forma un centru, în care vom adăuga un ou întreg (la temperatura camerei), pe care l-am bătut în prealabil, dar și cele 50 de grame de unt (la temperatura camerei), pe care l-am topit înainte, dar și amestecul de drojdie cu lapte, pregătit mai devreme. Încorporăm toate ingredientele adăugate, amestecând direct cu mâna, până când se va forma aluatul de care avem nevoie.
Pasul 3. Aluatul se va transferă pe o suprafață plată, pentru a se mai frământă pentru încă 10 minute. După acest interval de timp, vom așeza aluatul într-un bol de dimensiuni potrivite și îl vom acoperi cu folie alimentară. Bolul se pune într-un loc cald și se lasă acolo, pentru a-și mari volumul.
Pasul 4. În acest timp, vom pregăti și umplutura pentru ruladă. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom așeza 100 de grame de semințe de mac, peste care vom turna o cană de apă clocotită, bol pe care îl vom lăsa deoparte, pentru a se răci. După acest interval de timp, vom strecura semințele de mac, într-un alt bol.
Pasul 5. Acum vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 50 de grame de unt, pentru a-l topi. Odată ce untul nostru s-a topit, vom adăuga semințele de mac. Se gătește pentru încă 2 minute, în timp ce amestecăm continuu, cu o lingură de lemn.
Pasul 6. După aceste 2 minute, vom îndepărta tigaia de pe foc și vom adăuga și restul ingredientelor, 80 de grame de stafide, 80 de grame de zahăr granulat, 50 de grame de migdale măcinate, dar și o jumătate de linguriță de scorțișoară. Amestecăm, iar apoi o lăsăm deoparte, pentru a se răci.
Pasul 7. Între timp, vom scoate și aluatul din bol și îl vom așeza pe o suprafață plată. Îl mai frământăm pentru încă câteva minute, iar apoi îl vom întinde, cu ajutorul unui sucitor, pentru a obține o formă dreptunghiulară. Deasupra, vom așeza și stratul din amestecul de semințe de mac, pe care îl vom întinde pe toată suprafața luatului cu ajutorul unei spatule. Imediat apoi, îl vom rula, pentru a forma rulada noastră delicioasă.
Pasul 8. Acum vom prepara și toppingul strausel. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 100 de grame de zahăr granulat, 60 de grame de făină și 60 de grame de unt (la temperatura camerei), pe care îl putem tăia cubulețe, înainte de a-l adăuga. Compoziția se va amesteca direct cu mâinile, până vom obține o consistență sfărâmicioasă.
Pasul 9. Vom avea nevoie de o tavă dreptunghiulară de cuptor, pe care o vom unge cu puțin unt, iar apoi vom așeza rulada noastră, cât să încapă. Deasupra vom presăra și toppingul nostru strausel, iar apoi tava se introduce la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la o temperatură de 190 de grade Celsius.
Pasul 10. În acest timp, ne vom ocupa de prepararea glazurii de zahăr. Așadar, vom avea nevoie de un bol mic, în care vom adăuga un sfert de linguriță de gelatină praf, cu o lingură de apă rece. Amestecăm și lăsăm bolul deoparte. În continuare, într-o oală de dimensiuni potrivite, vom adăuga 100 de grame de zahăr pudră, cu 2 linguri de apă, o linguriță de zeamă de lămâie și amestecăm cu o spatulă, până când va ajunge la punctul de fierbere. Transferăm apoi conținutul într-un bol de dimensiuni mai mici, peste care vom adăuga și amestecul de gelatină și amestecăm până când se va dizolva complet, apoi mixăm, pentru a obține o nuanță albă.
Pasul 11. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, apoi rulada din tavă, vom turna deasupra glazura de zahăr, iar rețeta este gata!
Rulada cu semințe de mac și glazură de zahăr este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Pancakes pufoase cu unt. Se pot servi cu sirop de arțar, smochine și nuci!