Află din rândurile următoare cum să prepari cea mai bună rețetă de salată orientală cu maioneză.
Salata orientală reprezintă unul dintre cele mai simple și gustoase preparate cu cartofi, care poate fi pregătită într-un timp relativ scurt și adaptată la preferințele fiecăruia. De asemenea, acest preparat poate fi gătit atât pentru perioada postului, cât și de dulce, adăugând maioneză. Maioneza îi oferă un gust delicios salatei orientală și contribuie la obținerea unei compoziții omogene. Cu toate acestea, pentru a beneficia de un gust excepțional, trebuie să ținem cont de mai multe sfaturi.
Rețetă de salată orientală cu maioneză și castraveți murați
Citește și: Rețeta de salată orientală cu cartofi mov a Cristinei Șișcanu. “Ce bine arată! Mov cu galben și alb”
Citește și: „Vă sugerez o salată orientală cu inspirații siciliene!” Rețeta salatei orientale de post a Alinei Laufer!
Ingrediente:
- 4-5 cartofi (în funcție de mărimea lor)
- 3 castraveți murați;
- o ceașcă de măsline negre fără sâmburi;
- o ceapă roșie;
- sare și piper după gust;
- pătrunjel verde;
- oțet balsamic;
- ulei de măsline.
Pentru maioneză ai nevoie de următoarele ingrediente:
- un ou;
- ulei;
- o lingură de muștar;
- o linguriță de suc de lămâie.
Mod de preparare:
Acum că avem toate ingredientele la dispoziție, este momentul să ne apucăm de treabă.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Pasul unu costă în punerea la fiert a cartofilor cu coajă. Aceștia trebuie spălați bine și apoi puși într-o oală cu apă caldă și lăsați să fiarbă până când coaja începe să se desprindă de pe ei sau trec testul scobitorii.
Între timp, puteți să tăiați legumele. Castraveții murați se taie în cubulețe mai mari, iar măslinele, fie le tăiați pe jumătate, fie le puteți lăsa întregi, în funcție de preferințe.
După ce ați tăiat legumele, este momentul să ne apucăm de maioneză. Poți să faci maioneza fie dintr-un gălbenuș fiert sau un gălbenuș crud. Dacă alegi să folosești un gălbenuș fiert, amestecă bine astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Pune gălbenușul într-un bol și adaugă o lingură de muștar și o linguriță de suc de lămâie. Amestecă bine până când ingredientele se incorporează și picură treptat ulei.
Acum, după ce am pregătit și maioneza, iar cartofii s-au fiert, este momentul să îi decojim și să îi tăiem cubulețe. Adăugăm cartofii și legumele tocate într-un bol, peste care punem maioneza. La final, asezonăm cu oțet balsamic, puțin ulei de măsline, sare și piper după gust, dar și pătrunjel proaspăt tocat sau frunze de pătrunjel, dacă alegem să punem salata orientală în boluri mai mici.
Trucuri pentru cea mai bună salată orientală
Pentru ca salata orientală să aibă un gust deosebit și să eficientizezi timpul de preparare, poți să ții cont de aceste trucuri.
Cartofii trebuie curățați imediat ce au fost luați de pe foc, astfel încât să se curețe mai bine. Dacă îi vei lăsa să se răcească, se vor curăța mai greu.
Maioneza poate reprezenta un preparat destul de pretențios, însă dacă ai în vedere câteva aspecte, nu ai cum să dai greș. Uleiul trebuie să fie unul de calitate. De asemenea, ouăle trebuie să fie proaspete și la temperatura camerei, altfel maioneza nu se va lega. Muștarul pentru maioneză trebuie să fie clasic, fără miere sau iute. De asemenea, consistența sa trebuie să fie una cremoasă.
Pentru a potența gustul castraveților murați în salata orientală, poți să adaugi și puțin din zeama lor, dar nu foarte mult, astfel încât salata orientală să nu devină moale.
De asemenea, opțional poți să adaugi și ouă fierte tocate în salata orientală.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.