Salata orientală cu ou poate fi varianta perfectă pentru o cină ușoară. Rețeta este foarte simplă și puteți jongla cu ingredientele, în funcție de preferințele fiecăruia.
Dacă vreți să preparați rapid o cină sănătoasă, încercați rețeta de salată orientală cu ou. Se face imediat, din ingredientele pe care le aveți la îndemână.
Salata orientală cu ou, rapidă și delicioasă
Fiecare femeie are o rețetă proprie de salată orientală. Această mâncare se poate prepara cu sau fără ouă, cu măsline, cartofi și ceapă.
Este unul dintre preparatele clasice ale românilor și marele avantaj este că se prepară imediat.
Puteți mânca salata orientală ca fel principal sau chiar ca și garnitură, alături de o friptură la grătar sau la cuptor.
Sunt și persoane care pun în salata orientală castraveți murați sau gogoșari.
Țineți cont că, până la urmă, dressingul este cel mai important aspect al acestei salate. Acesta se face foarte simplu, din oțet, sare, zahăr, apă și ulei.
Puteț folosi zeamă de lămâie în locul oțetului. De asemenea, dacă vă place, puneți miere în loc de zahăr și adăugatți și muștar.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
În general, la salate este indicat să folosiți ulei de măsline, pentru că este mult mai sănătos.
Ingrediente:
- un kg de cartofi
- 3-4 cepe roșii
- 4 ouă fierte
- sare
- piper măcinat
- câteva măsline negre, fără sâmburi
Ingrediente pentru dressing:
- 200 ml apă
- o linguriță de sare
- o jumătate de linguriță de zahăr
- două linguri de oțet
- 3 linguri de ulei
Cea mai simplă rețetă de salată orientală cu ou
Spălați bine cartofii și puneți-i la fiert cu tot cu coajă. Apoi lăsați-i să se răcească și curățați-i. Fierbeți și ouăle, timp de 7 minute, din momentul în care vedeți că începe să fiarbă apa.
Apoi treceți ouăle pe sub un jet de apă rece și le puteți decoji fără probleme. Curățați ceapa roșie, spălați-o și tăiați-o în solzișori. Spălați bine și măslinele negre. Ideal este să cumpărați măsline fără sâmburi.
Separat, într-un castron pregătiți dressingul. Puneți apa rece, adăugați cele două linguri de oțet, jumătate de linguriță de zahăr și o linguriță de sare.
Amestecați foarte bine, până se dizolvă sarea și zahărul. Uleiul se adaugă la final și se amestecă din nou foarte bine.
Luați un castron mai adânc, în care veți pune cartofii, tăiați cubulețe, ceapa tocată solzișori, ouăle fierte, tăiate în sferturi și măslinele fără sâmburi, tăiate rondele.
Amestecați aceste ingrediente foarte ușor, ca să nu stricați aspectul salatei.
La final, turnați dressingul și amestecați din nou.
Puteți decora salata orientală cu rondele de măsline negre sau chiar cu bucăți de ou. De asemenea, puteți presăra piper negru peste ea.