Sarmalele sunt mereu prezente pe masa românilor la ocaziile speciale, dar și de sărbători. În fiecare casă, fiecare gospodină are propria rețetă pentru prepararea acestora, dar dacă vrei să împarți cu cei dragi cele mai bune sarmale, poți încerca rețeta lui chef Florin Dumitrescu, care folosește un ingredient secret.
Dacă îți dorești să ai pe masă cele mai bune sarmale, mai jos ai ingredientele pentru cea mai gustoasă rețetă. Iată ce trebuie să folosești pentru a-i da un gust inedit preparatului.
Ingredientul secret folosit de chef Florin Dumitrescu la sarmale
Sarmalele sunt printre cele mai apreciate mâncăruri de la noi și puțin oameni sunt cei care ar refuza o porție caldă. Rețeta lor nu este deloc una complicată și sunt mai multe moduri de preparare, în funcție de fiecare regiune a țării.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Fiecare bucătar are secretele lui când vine vorba despre acest preparat. Chef Florin Dumitrescu are o rețetă gustoasă în care ingredientul secret pentru sarmale este nucșoara. Iată când trebuie adăugat acesta.
Ingrediente pentru sarmale după rețeta lui chef Florin Dumitrescu
- carne tocată
- 1 linguriță nucșoară
- 1 linguriță scortișoară măcinată
- 300 ml vin roșu
- 1 ceapă
- varză murată
- 500 gr bacon
- 1 legătura mărar
- unt
Mod de preparare
Pentru început, ceapa tocată mărunt se călește în unt, se adaugă carnea tocată și când începe să se prăjească se adaugă vinul roșu și se lasă la fiert până când se gătește, apoi se lasă să se răcească. După ce s-a răcit se adaugă scorțișoară, nucșoara, legătura de mărar tocat și se amestecă bine. Se dă gust cu sare și piper.
Compoziția se pune în foile de varză și se așază în vasul pentru cuptor, nu înainte ca peste sarmale să se pună baconul. Vasul se bagă în cuptorul încins la 160°C sau la foc mediu timp de o oră, acoperit cu folie de aluminiu.
Sarmalele sunt una dintre cele mai populare mâncăruri din Europa de Est și sunt percepute ca un simbol al bucătăriei tradiționale românești, dar sunt îndrăgite în toate țările balcanice. Se crede că sarmalele au apărut în secolul al XVI-lea, în timpul dominației otomane în țara noastră.
După ce ați urmat acești pași, preparatul este gata și poate fi servit alături de cei dragi. Poftă bună!