Chef Orlando Zaharia și mama acestuia au dezvăluit cum pregătesc sarmalele în foi de varză.
Chef Orlando Zaharia a pregătit o rețetă delicioasă perfectă pentru Crăciun, care cu siguranță nu lipsește de pe masa niciunei gospodine. Alături de mama lui, acesta este adesea activ pe rețelele de socializare, acolo unde împarte în detaliu cum pregătește rețete inedite, dar și secrete în bucătărie, care să-i ajute pe toți iubitorii gastronomiei.
Ingrediente:
- Ceapă
- Orez
- Țelină
- Varză
- Morcovi
- Suc de roșii
- Cimbru
- Sare
- Condimente
- Afumătură
- Cârnați
Bucătarul a dezvăluit care este rețeta pe care o pregătește pentru sarmale, dar și care sunt toți pașii utili în realizarea lor. Astfel, începe prin a căli ceapa, pe care o lasă la înăbușit cu apă, apoi adaugă morcovul, usturoiul, condimentele, suc de roșii, iar ulterior toată compoziția este amestecată cu carne.
Ce secret a dezvăluit mama lui chef Orlando Zaharia pentru sarmale
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Mama lui Chef Orlando Zaharia a dezvăluit și ea secretul pentru sarmale delicioase, astfel că aceasta niciodată nu adaugă ceapă crudă, ci o călește alături de morcovi și condimente, pentru un gust inedit. După ce toată compoziția este gata, face sarmale din foi de varză, apoi adaugă cimbru pe deasupra, pune capacul la oală, iar totul merge la cuptor. Alături de o mămăligă, smântână și ardei iute, sarmalele sunt principala rețetă de pe masa de sărbători, încântând de fiecare dată papilele gustative.
Chef Orlando Zaharia: Facem sarmalele pe care le faci tu mereu.
Mama bucătarului: Călim ceapa, punem ulei să se călească un pic. Punem și la fund câteva crenguțe.
Chef Orlando Zaharia: Ai vreun secret pentru sarmalele astea?
Mama bucătarului: Călesc mereu ceapa, nu îmi place ceapa cruda, are un miros în sarmale.
Citește și: Cine sunt și cu ce se ocupă cei doi copii ai lui Mircea Diaconu, Ana și Victor- stirilekanald.ro
Chef Orlando Zaharia: Toată șmecheria la sarmale e afumătura. Mie îmi place de multe ori să pun cârnați, mamei nu îi place. Dar mereu spune că dacă pun cârnați la sarmale, să nu conțină mult usturoi. Pun capacul.
Mama bucătarului: S-au făcut. Sunt bune rău, foarte bune.
Chef Orlando Zaharia: Nimic nu se compară cu mâncarea făcută de mama și în general făcută de mamele noastre.
@orlandozaharia Cele mai bune sarmale sunt sarmalele facute de mamele noastre 🤍 Aici vedeti cum le face mama mea. #fy #fyp #craciun #retetecraciun #fu ♬ original sound- Chef Orlando Zaharia