Iată cum poți pregit această rețetă specială pentru sărbători.
Nu există masă de Crăciun fără sarmale, iar fiecare gospodină încearcă să facă senzație cu acest preparat.
În timp ce unii preferă sarmalele în foi de viță, foarte multe persoane adoră preparatul clasic, din foi de varză. Celebrul bucătar Nicolai Tand are o rețetă secretă, pe care a împărtășit-o și cu fanii săi.
Originar din Maramureș, rețeta de sarmale a lui Nicolai Tand este transmisă din generație în generație.
Citeste si: Murături. Ingredientul secret care le menține tari și crocante. Nu se vor mai înmuia niciodată!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu
Citeste si: Prăjitură Albă ca Zăpada, desertul preferat de Crăciun
Cum se pregătește rețeta de sarmale ca în Maramureș
„Această rețetă de sarmale cu cârnați am învățat-o de la bunica, iar eu, la rândul meu, le-am arătat-o oamenilor faini care au venit la primul meu curs de gătit”, a dezvăluit cheful pe blogul său culinar, nicolaitand.ro. De ce avem nevoie: 1 kg carne tocată de porc și de vită, 5 cepe, 200 g orez, bulion de casă, boia picantă, cimbru, cârnați, sare și piper.
Cum le pregătești: călești bine ceapa. Noi, la Maramureș, folosim cât mai multă ceapă! Apoi, adaugi orezul și un pic de boia picantă. Amestecă des, ca să nu se prindă de oală, și ai grijă să iei compoziția și de pe margine. Pune și puțin cimbru, din acela cumpărat din piață. După ce s-au călit bine ceapa și orezul, stinge focul și adaugă carnea și bulionul. Amestecă bine, cu simț de răspundere!