Rețetă de scovergi cu cartofi în aluat. Este foarte sățioasă

Rețetă de scovergi cu cartofi în aluat. Este foarte sățioasă
Rețetă de scovergi cu cartofi în aluat. Este foarte sățioasă

Scovergile cu cartofi în aluat sunt foarte sățioase și gustoase. Noi vă învățăm cum să preparați această bunătate, care o să vă aducă aminte de copilărie.

Cu toții am mâncat, cel puțin o dată, delicioasele scovergi. Astăzi vă dezvăluim însă o rețetă mai altfel: scovergi cu cartofi. Acestea sunt, de fapt, niște turtițe pufoase, făcute din aluat dospit, care conține, printre altele, și cartofi. 

Scovergi cu cartofi, o rețetă simplă și gustoasă

Scovergile sunt niște plăcințele prăjite în tigaie, pufoase și făcute din aluat dospit. Le puteți pregăti atât cu ouă și cu lapte, cât și fără aceste ingrediente. 

Ca să fie scovergi, în adevăratul sens al cuvântului, acestea trebuie să aibă o formă de disc. De asemenea, se prăjesc în ulei mult. De obcei, scovergile se mănâncă în combinații cu umplutură sărată. Poate fi brânză rasă, smântână sau chiar usturoi. 

Bineînțeles că în anumite zone ale țării, scovergile se consumă și cu diferite tipuri de dulceață. Cele făcute cu cartofi sunt mult mai sățioase și au un gust excelent.

Aluatul este unul simplu, asemănător cu cel de pâine. 

Dacă însă îi veți adăuga ouă și lapte, aluatul va fi și mai bun. Scovergile cu cartofi sunt foarte apreciate în Ardeal și în Banat. Sunt mult mai pufoase, spre deosebire de cele clasice și le puteți adăuga un topping de brânză rasă, ca să fie și mai gustoase. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 400 cartofi fierți 
  • 25 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată
  • 15 g zahăr tos
  • un praf de sare
  • 150 ml lapte
  • două ouă
  • 25 g ulei
  • 500 ml ulei (pentru prăjit)

Cum se prepară scovergile cu cartofi

Scovergile se prepară foarte repede. Vor fi gata în mai puțin de o oră. Mai întâi, fierbeți cartofii în coajă, cu sare, după ce îi spălați foarte bine. 

Dacă îi veți curăța de coajă înainte, cartofii vor absorbi prea multă apă. După ce se fierb, îi curățați de coajă și îi pasați, ca pentru piure. 

Separat, într-un vas, amestecați zahărul cu drojdia și lăsați-le puțin să se dizolve.

Apoi turnați drojdia peste cartofii pasați, adăugați și laptele, ouăle, făina, sarea și cei 25 de mililitri de ulei. 

Amestecați toate ingredientele foarte bine, dar nu frământați prea mult. Lăsați aluatul la dospit, pentru cel puțin o jumătate de oră. 

Citește și: Sebastian, reacție explozivă la adresa Robertei: "Ești frustrată!" De la ce a pornit scandalul dintre cei doi concurenți din Casa iubirii? Patrick sare în apărarea tinerei- kanald.ro

Citește și: Blestemul abătut asupra unei familii, care și-a pierdut cel de-al doilea fiu înecat, tot la vârsta de 17 ani, la 7 ani distanță de prima tragedie!- stirilekanald.ro

Apoi puneți aluatul pe masa pe care ați uns-o cu puțin ulei și formați câteva bile, care să fie de mărimea tigăii în care le veți prăji. 

Întindeți fiecare bucată de aluat cu mâna, ca să fie cât mai rotundă. Nu este nevoie să folosiți sucitorul. Puneți ulei în tigaie și lăsați-l să se încingă. 

Scovergile se prăjesc în baie de ulei, ca și gogoșile sau langoșile, așa că aveți grijă să puneți mult ulei în tigaie.

Puneți câte o scoveargă la prăjit pe foc mare, până se rumenește pe ambele părți. 

După ce se prăjesc, scovergile se scot pe șervețele absorbante. Le puteți pune deasupra brânză rasă sau cașcaval ras sau puteți să le stropiți cu mujdei de usturoi. 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Sergen, lovitură năucitoare pentru Azra

FOTO DE INFARCT! Uite-o pe Anna Lesko în cea mai SEXY rochie pe care a găsit-o. A arătat TOT, iar fanii au fost în extaz!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Vlăduța Lupău este în culmea fericirii! Artista, primele declarații după ce a născut al doilea copil: "Ai venit să ne umpli casa și inima cu iubire"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Provocarea lui Dan Negru pentru cei din fața micilor ecrane: “Reușiți să-i învingeți?”

Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR


Cookies