Rețeta de scovergi pregătită de maica Agafia, de la Mănăstirea Suzana! „Se pot servi la ceai, la cafea, când ți-e foame.”

Rețeta de scovergi pregătită de maica Agafia, de la Mănăstirea Suzana! „Se pot servi la ceai, la cafea, când ți-e foame.”

Află din rândurile următoare cum prepară maica Agafia rețeta sa de scovergi.

În cadrul unui video postat pe canalul de YouTube „Trinitas TV”, maica Agafia de la Mănăstirea Suzana ne-a prezentat rețeta sa de scovergi.

Se pot servi la ceai, la cafea, când ți-e foame. Cu zahăr, usturoi, de exemplu. Și cu smântână, se pune cu smântână și cașcaval ras pe deasupra .”, a precizat maica Agafia.  

Rețeta de scovergi pregătită de maica Agafia

Citește și: Rețeta de cornulețe cu gem de mere, pregătită de maica Hristofora de la mănăstirea Parepa: „E important uleiul, pentru că le face fragede.”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Rețeta de scovergi pregătită de maica Agafia, de la Mănăstirea Suzana [Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețeta de supă de linte a maicii Nicolaida: „Este o rețetă relativ simplă, însă foarte bună! Lintea este bogată în proteine, în general, în vitamine.”

Ingrediente:

  • 500 g de făină;
  • 350 ml de apă călduță;
  • 7 g drojdie uscată;
  • 1 linguriță zahăr;
  • 1,5 linguriță de sare;
  • 2-3 linguri ulei;
  • 1 lingură nucă măcinată;
  • 1 lingură semințe floarea soarelui.

Mod de preparare:

Maica Agafia a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei:

O linguriță de sare, o linguriță de zahăr, o linguriță și jumătate de drojdie și amestecăm cu făina. Pun apă călduță. Pun și un pic de ulei. Aluatul se face mai moale la scovergi, că atunci cresc mai bine.

Acum începe să se lege. S-a legat și pun semințele de floarea soarelui. Eu pun la ochi, dar nu trebuie puse nici prea multe, că pe urmă nu mai crește. Punem și nucă. Mai pun un pic de ulei și o las la dospit. Pun o folie și cam o oră trebuie să stea la dospit. După ce cresc prima dată, le mai frământ și le mai las iar să crească și atunci ies sigur pufoase. Punem apă cu o lingură de ulei și îmi înmoi mâinile, ca să se lucreze mai bine aluatul. Așa trebuie să fie, elastic. Le facem nici prea groase, nici prea subțiri. Eu la fac în mână, nu pe masă. Uleiul trebuie să fie mai mult în tigaie. Așa le fac eu, să fie mai aurii. La foc nici prea încet, nici prea tare. Se întorc de mai multe ori, nu trebuie să pleci de lângă ele.”, a explicat maica Agafia pe YouTube.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Salată Baba Ganoush, rețeta Alinei Laufer. “Aici se îmbină aromele Orientului.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Veste bună pentru femeile din România! Cum pot primi oamenii 300 de lei și o zi liberă de la serviciu

Virginia aduce furtuna în relația dintre Alexandra și Gagea! „Noi mai suntem împreună sau nu?”. Aflați ce discuții se vor isca marți, 17 septembrie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."