E musai sa folosesti pentru ea carne cu os (cotlet, coaste, ceafa). Pe de o parte pentru ca osul ajuta mult la aroma, pe de alta parte pentru ca bucata de carne de pe os e foarte frageda.
Pentru 8 portii ai nevoie de un kilogram de carne de felul acesta. Opareste-o trei minute in apa in care fierb boabe de piper si putina sare.
Arunca apa si pune carnea in cinci litri de apa curata, rece. Lasa oala pe foc mic, o ora, fara capac.urata si spala bine patru radacini de patrunjel, nu prea mari, o ceapa mare sau doua mai mici, o telina mica, o gulie cat un pumn de doamna, cinci-sase morcovi si doi cartofi. Fa-le pe toate cubulete mici. Pune-le la fiert impreuna cu carnea (mai putin cartofii). Cand au fiert morcovii, pune si cartofii in oala. Opareste cinci rosii mari, da-le jos pielita si indeparteaza cotoarele. Paseaza-le sau marunteste-le cu cutitul, amsteca-le cu o lingura de boia dulce, o lingurita de sare, o jumatate de lingurita de piper abia zdrobit si 150 de mililitri de bors oparit (bors din sticla, nu din plic, pus pe foc si dat in clocot). Pune-le in oala si mai lasa pe foc mic inca un sfert de ora.
Sursa: AdiHadean.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro