Reteta de sezon: Ciorba de oaie! Uite cum se prepara!

Reteta de sezon: Ciorba de oaie! Uite cum se prepara!
Reteta de sezon: Ciorba de oaie! Uite cum se prepara!

E musai sa folosesti pentru ea carne cu os (cotlet, coaste, ceafa). Pe de o parte pentru ca osul ajuta mult la aroma, pe de alta parte pentru ca bucata de carne de pe os e foarte frageda.

 

Pentru 8 portii ai nevoie de un kilogram de carne de felul acesta. Opareste-o trei minute in apa in care fierb boabe de piper si putina sare. Arunca apa si pune carnea in cinci litri de apa curata, rece. Lasa oala pe foc mic, o ora, fara capac.
urata si spala bine patru radacini de patrunjel, nu prea mari, o ceapa mare sau doua mai mici, o telina mica, o gulie cat un pumn de doamna, cinci-sase morcovi si doi cartofi.
Fa-le pe toate cubulete mici. Pune-le la fiert impreuna cu carnea (mai putin cartofii). Cand au fiert morcovii, pune si cartofii in oala. Opareste cinci rosii mari, da-le jos pielita si indeparteaza cotoarele. Paseaza-le sau marunteste-le cu cutitul, amsteca-le cu o lingura de boia dulce, o lingurita de sare, o jumatate de lingurita de piper abia zdrobit si 150 de mililitri de bors oparit (bors din sticla, nu din plic, pus pe foc si dat in clocot).
Pune-le in oala si mai lasa pe foc mic inca un sfert de ora. Pune in oala cateva frunze de patrujel, o mana de frunze de leustean tocate si doua-trei frunze de telina. Pune capacul si stinge focul.
Sursa: AdiHadean.ro

Pentru 8 portii ai nevoie de un kilogram de carne de felul acesta. Opareste-o trei minute in apa in care fierb boabe de piper si putina sare.

Arunca apa si pune carnea in cinci litri de apa curata, rece. Lasa oala pe foc mic, o ora, fara capac.

urata si spala bine patru radacini de patrunjel, nu prea mari, o ceapa mare sau doua mai mici, o telina mica, o gulie cat un pumn de doamna, cinci-sase morcovi si doi cartofi. Fa-le pe toate cubulete mici. Pune-le la fiert impreuna cu carnea (mai putin cartofii).
Cand au fiert morcovii, pune si cartofii in oala. Opareste cinci rosii mari, da-le jos pielita si indeparteaza cotoarele. Paseaza-le sau marunteste-le cu cutitul, amsteca-le cu o lingura de boia dulce, o lingurita de sare, o jumatate de lingurita de piper abia zdrobit si 150 de mililitri de bors oparit (bors din sticla, nu din plic, pus pe foc si dat in clocot). Pune-le in oala si mai lasa pe foc mic inca un sfert de ora.
Pune in oala cateva frunze de patrujel, o mana de frunze de leustean tocate si doua-trei frunze de telina. Pune capacul si stinge focul.

Sursa: AdiHadean.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies