Șnițelul de pui cu cartofi prăjiți reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de șnițel de pui cu cartofi prăjiți. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos șnițel de pui cu cartofi prăjiți și
Rețetă de Șnițel de pui cu cartofi prăjiți
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de șnițel de pui cu cartofi prăjiți, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 50 minute
Porții – 6 persoane
Ingrediente – Șnițel de pui cu cartofi prăjiți
Ingrediente pentru șnițel de pui
- 500 g piept de pui
- 200 g pesmet
- 3 ouă întregi (la temperatura camerei)
- piper (după gust)
- sare (după gust)
- mix de condimente
- ulei
Ingrediente pentru cartofii prăjiți
4 cartofi mai mari ulei sare (după gust)
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente pentru servire
- sos de ketchup sau alt sos (după preferințe)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane.
Citește și: Rețetă de Lasagna. Numai bună de luat la pachet!
Mod de preparare - Șnițel de pui cu cartofi prăjiți
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom așeza tot pieptul de pui (500 de grame), pe care îl vom condimenta cu piper (după gust), sare (după gust) și un mix de condimente. Începem să amestecăm, pentru ca ingredientele noastre să pătrundă cât mai bine în pieptul de pui.
Pasul 2. Într-un bol de dimensiuni potrivite spargem cele 3 ouă întregi (la temperatura camerei), iar cu ajutorul unei furculițe, le vom bate bine de tot. Conținutul bolului se va transfera într-o farfurie adâncă. Același lucru vom face și cu cele 200 de grame de pesmet, pe care le vom pune într-o altă farfurie adâncă.
Pasul 3. Acum vom lua fiecare fâșie de piept de pui, rând pe rând, și o vom da prima dată prin farfuria în care se află ouăle, pe ambele părți, iar imediat apoi, și prin stratul de pesmet din cealaltă farfurie, de asemenea, pe ambele părți. Repetăm procesul încă o dată, iar apoi așezăm bucățile de piept de pui pe o altă farfurie de dimensiuni mai mari.
Pasul 4. Între timp, vom încinge și uleiul într-o tigaie de dimensiuni mai mari, pentru a ne pregăti de prepararea șnițelului nostru delicios de pui. Așadar, rând pe rând, vom lua fiecare șnițel și-l vom pune în tigaie, pentru a se prăji. Șnițelele se lăsa pe foc timp de aproximativ 5 minute, pentru ca mai apoi să le întoarcem și să le mai lăsăm până când vor deveni rumene și aurii.
Citește și: Rețeta de Crap prăjit în unt, potrivită pentru superstițiile de Revelion!
Pasul 5. Acum a venit timpul să ne ocupăm și de cartofii prăjiți. Vom avea nevoie de 4 cartofi mai mari, pe care îi vom curăța, rând pe rând. Imediat apoi, îi vom tăia în fâșii de dimensiuni potrivite, iar apoi în cartofi pai. Mai departe, îi vom spăla bine sub un jet de apă rece, iar apoi îi așezăm într-un bol de dimensiuni potrivite, pe care îl vom umple tot cu apă rece, pentru a-i lăsa la înmuiat, timp de 30 de minute.
Pasul 6. După acest interval de timp, scoatem cartofii din apă, îi așezăm pe un prosop de bucătărie, iar prin tapotare, îi uscăm. Punem și o tigaie pe foc, în care adăugăm ulei (după preferințe) și prăjim cartofii timp de 5 minute. Apoi îi scoatem pe un prosop de bucătărie și îi lăsăm să se răcească. La scurt timp, îi adăugăm iar în uleiul încins, timp de aproximativ 10 minute, cât să se rumenească, apoi se scot din ulei și se condimentează cu sare (după gust).
Pasul 7. Acum că toate preparatele sunt gata, ne putem ocupa de asamblarea preparatului nostru final. Pe o farfurie așezăm șnițelul de pui, alături de cartofii prăjiți și un sos la alegere, iar rețeta este gata!
Șnițelul de pui cu cartofi prăjiți este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Friptură cu cartofi wedges și sos alb cu ciuperci. Vei impresiona toți invitații!