Supa cremă de cartofi reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de supă cremă de cartofi. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă supă cremă de cartofi, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Supă crem ă de cartofi
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de supă cremă de cartofi, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – o oră
Timp total – o oră și 20 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Supă crem ă de cartofi
Ingrediente pentru supa crem ă de cartofi
- 8 felii de slănină sau bacon
- o ceapă mai mare galbenă
- 6 căței de usturoi
- 3 kg cartofi
- 4 căni de supă de pui
- o cană și jumătate de lapte (la temperatura camerei)
- 30 g făină
- sare
- un praf de piper negru măcinat
- 250 ml smântână lichidă
- 150 g smântână
Ingrediente pentru decor (opțional)
- smântână
- semințe de dovleac
- verdeață
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Pomana porcului la ceaun. Un preparat tradițional românesc foarte apreciat!
Mod de preparare - Supă crem ă de cartofi
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în fundul căreia vom așeza 8 felii de slănină sau bacon. Punem oala pe aragaz, la foc mediu spre mare și gătim până când se va rumeni și va deveni crocant.
Pasul 2. De îndată ce slănina noastră s-a rumenit uniform, o vom scoate rând pe rând din oală și o vom transfera pe un prosop de bucătărie, pentru a se scurge grăsimea rămasă. Lăsăm oala deoparte, momentan, iar din grăsimea rămasă de la bacon vom pune deoparte o lingură și jumătate, iar restul în oală.
Pasul 3. Mai departe, vom avea nevoie de o ceapă mai mare galbenă, pe care o vom toca mărunt. Între timp, așezăm oala înapoi pe aragaz și potrivim focul la mediu, iar imediat apoi adăugăm și ceapa tocată. Nu trebuie să uităm, ca din când în când să mai amestecăm.
Pasul 4. A venit momentul să ne ocupăm și de usturoi. Așa că vom avea nevoie de 6 căței de usturoi, pe care îi vom zdrobi, iar ulterior
îi vom toca mărunt și îi vom adăuga în oală, peste ceapă. Conținutul se gătește pentru aproximativ 5 minute, amestecând din când în când.Citește și: Rețetă de Lasagna. Numai bună de luat la pachet!
Pasul 5. În continuare, ne vom ocupa și de ingredientul nostru principal pentru supa cremă. Așadar, vom avea nevoie de 3 kilograme de cartofi, pe care îi vom curăța de coajă și îi vom tăia cuburi, pentru a-i adăuga în oală, peste restul ingredientelor. Gătim timp de aproximativ 5 minute, iar dacă observați că încep să se lipească, mai adăugați din grăsimea păstrată de la bacon, în timp ce mai amestecăm.
Pasul 6. Acum vom avea nevoie de 4 căni de supă de pui și de o cană și jumătate de lapte (la temperatura camerei). Adăugăm în oală și 30 de grame de făină, treptat, în timp ce amestecăm și mai gătim timp de câteva minute. A venit timpul să adăugăm și cele 4 căni de supă de pui, dar și laptele, alături de o linguriță de sare și un praf de piper negru măcinat. Gătim până ajunge în punctul de fierbere, iar apoi reducem focul și acoperim oala cu un capăt, însă nu complet. Lăsăm să se fiarbă timp de aproximativ 40 de minute.
Pasul 7. După acest interval de timp, îndepărtăm capacul, iar cu ajutorul unei linguri, amestecăm în conținutul nostru. Cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi, începem să mai sfărâmăm din ei, iar ulterior adăugăm și 250 de mililitri de smântână lichidă, în supa noastră cremă. Amestecăm și adăugăm și 150 de grame de smântână. După ce am mai amestecat, putem să mai adăugăm sare și piper, după gust.
Pasul 8. Adăugăm și fâșiile noastre de slănină sau bacon, pe care le-am tocat mai mărunt, în prealabil, amestecăm, iar apoi putem îndepărta oala de pe foc. Supa cremă de cartofi se poate orna cu puțină smântână, câteva semințe de dovleac și puțină verdeață (opțional), iar rețeta este gata!
Supa cremă de cartofi este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Șnițel de pui cu cartofi prăjiți. Mai bun decât preparatele de tip fast-food!