Supa cremă de ciuperci reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de supă cremă de ciuperci. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă supă cremă de ciuperci, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Supă crem ă de ciuperci
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de supă cremă de ciuperci, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – o oră
Timp total – o oră și 20 minute
Porții – 8 persoane
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente – Supă crem ă de ciuperci
- 4 linguri de unt (la temperatura camerei)
- o lingură de ulei de măsline
- 2 cepe albe
- 4 căței de usturoi
- 800 de grame de ciuperci
- 5 lingurițe de cimbru uscat
- o jumătate de cană de vin alb sau roșu
- 6 linguri de făină
- sare (după gust)
- piper negru măcinat (după gust)
- 4 căni de supă de pui
- o cană de smântână lichidă
- pătrunjel proaspăt
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Curry cu pui și ceapă, preparat de origine asiatică
Mod de preparare - Supă crem ă de ciuperci
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, pe are o vom pune pe aragaz, la foc mediu. În oală vom adăuga 4 linguri de unt (la temperatura camerei), alături de o lingură de ulei de măsline. Amestecăm din când în când cu o lingură de lemn, până când untul se va topi complet.
Pasul 2. În momentul în care untul s-a topit, ne vom ocupa și de tăierea cepei și a usturoiului. Așadar, vom avea nevoie de 2 cepe albe, pe care le vom tăia în cubulețe mici, lucru pe care îl vom face și cu 4 căței de usturoi, pe care îi vom toca mărunt. Atât ceapa, cât și usturoiul se vor adăuga în oală și mai amestecăm, pentru încă un minut.
Pasul 3. Între timp, ne vom ocupa și de ciuperci. Așadar, vom avea nevoie de 800 de grame de ciuperci, pe care le vom tăia în felii de dimensiuni potrivite. Ulterior, le vom adăuga și pe ele în oală cu restul ingredientelor, alături de 4 lingurițe de cimbru uscat. Amestecăm tot cu lingura de lemn și le mai lăsăm pe foc pentru încă 5 minute. După ceva vreme, vom adăuga și o jumătate de cană de vin alb sau roșu, după preferințe. Mai amestecăm puțin, timp de 5 minute și adăugăm și 6 linguri de făină, sare (după gust), piper negru măcinat (după gust), dar și 4 căni de supă de pui. Lăsăm pe foc pentru a se lăsa și mai amestecăm din când în când, pentru alte 5 minute.
Pasul 4. Punem mai apoi și alte condimente, după preferințe, pentru a da un gust aparte, rețetei de supă cremă de pui de astăzi. Lăsăm oala pe foc să fiarbă, după ce o acoperim și cu un capac. După 20 de minute, adăugăm în oală și o cană de smântână lichidă și puțin pătrunjel proaspăt, tăiat cât mai mărunt cu putință, puțin cimbru uscat și sare (după gust). Lăsăm pe aragaz, la foc mic și mai amestecăm din când în când.
Pasul 5. După acest interval de timp, vom transfera supa cremă de ciuperci în farfurii, deasupra vom presăra puțină verdeață, iar rețeta este gata!
Supa cremă de ciuperci este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă ușoară de fajitas de pui. Este gata de servit în 40 de minute!