Află din rândurile următoare care este secretul lui Florin Dumitrescu pentru cea mai bună supă de ceapă.
Supa de ceapă este un preparat specific franțuzesc, care se remarcă prin gustul său puternic și inconfundabil. Mai mult decât atât, pe lângă faptul că este un preparat delicios pentru masa de prânz, supa de ceapă are și numeroase beneficii pentru sănătate.
Descoperă în rândurile următoare cum să gătești acest preparat gustos și sănătos după rețeta chefului Florin Dumitrescu.
Ingrediente
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro
Pentru a prepara supa de ceapă ai nevoie de următoarele ingrediente:
- carne de pui
- ceapă
- morcov
- țelină
- ulei de măsline
- pătrunjel
- sare;
- vin alb
- apă
- cojile de la legume (ceapă, morcovi, țelină)
- 50 de grame de unt
- cimbru proaspăt
- două linguri de zahăr
- coniac
- brânză Gruyère
- crutoane
Mod de preparare
După ce am spălat bine legumele, le decojim, iar cojile lor le punem într-o oală pe foc alături de câteva linguri de ulei de măsline.
Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro
Într-o oală adăugăm 50 de grame de unt gras, puțin ulei de măsline, cimbru proaspăt și ceapa tocată. Lăsăm ceapa să se călească, iar apoi adăugăm sare și două linguri de zahăr. Adăugăm puțin coniac flambat după ce luăm oala de pe foc, amestecăm bine și lăsăm alcoolul să se evapore. Ulterior, adăugăm și puțin vin alb și mestecăm până se omogenizează compoziția. Strecurăm stocul și îl punem peste ceapă. Lăsăm să fiarbă în jur de 45 de minute sau o oră.
Crutoanele se prepară din pâine tare, lăsată la cuptor până se rumenesc, condimentate după preferință cu sare și piper. După ce supa este gata, o punem în bol și adăugăm peste pâine sau crutoane. Dăm pe răzătoare brânza Gruyère, o punem peste crutoane și mai lăsăm la cuptor timp de câteva minute. Preparatul este gata. Poftă bună!