Află din rândurile următoare cum să prepari supa de linte după o rețetă mănăstirească.
Maica Nicolaida a explicat, pentru Trinitas, modul în care prepară o supă delicioasă de linte.
„Nu este o rețetă grea. Este o rețetă relativ simplă, însă foarte bună.
Rețeta de supă de linte a maicii Nicolaida
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- 2 ardei verzi;
- un ardei gras roșu;
- 2 cepe;
- un păstârnac;
- un morcov;
- rădăcină de pătrunjel;
- bucățică de țelină;
- 250 g de linte roșie;
- 2 foi de dafin;
- roșie;
- 50 ml ulei de măsline;
- sare;
- piper;
- turmeric;
- boia dulce.
Mod de preparare:
Maica Nicolaida a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Întâi tocăm ingredientele. Încercăm să le înăbușim, nu să le călim. Le înăbușim puțin, să își ia aroma și savoarea din legume. Întotdeauna înainte de înăbușire sau călire, se preîncălzește puțin oala. O să adăugăm puțin ulei, după care adăugăm ceapa. Punem puțină apă. Acum o să călesc și morcovul .”, a explicat maica Nicolaida.
Ulterior, maica Nicolaida a adăugat treptat și restul legumelor treptate cubulețe. Apoi, a pus două lingurițe de sare și două lingurițe de boia dulce, urmând ulterior să adauge apă.
„ Acum am adăugat 3 litri și jumătate de apă și am pus două frunze de dafin pentru aromă. Îi mai trebuie sare. Mai adăugăm o lingură de sare. Acum să pun un pic de piper. Adăugăm lintea, care în prealabil a fost spălată și lăsată în apă caldă să se hidrateze. Acum o să lăsăm 10 minute să dea în clocot lintea, după care o să adăugăm roșiile. La urmă o să punem o lingură de ulei de măsline. Pentru un plus de savoare, la urmă de tot, nu când fierbe, punem ulei de măsline și verdeața, leușteanul, care ne va da aromă. Înainte de asta o să o mai gustăm de sare. Acum adăugăm roșiile, să dea în clocot. Adăugăm o lingură de ulei de măsline și o lăsăm să dea în clocot. Supa noastră este gata, iar acum punem leușteanul verde. Cine dorește, poate să o acrească cu zeamă de lămâie, iar cine dorește mai iute, poate să o servească cu un ardei iute .”, a mai spus maica Nicolaida.