Supa de linte este sănătoasă și delicioasă. Iată rețeta cea mai bună, ca să faceți această supă la fel ca în Maroc.
Lintea este una dintre leguminoasele folosite de oameni în alimentație, încă din neolitic. Populația din Orient agrează în mod special acest aliment. Spre deosebire de fasole, lintea se fierbe mult mai repede.
Supa de linte, o variantă sănătoasă pentru o cină delicioasă
Dacă nu mai știți ce să gătiți, în special în serile în care vă grăbiți, supa de linte vă poate scoate din încurcătură. Lintea este bogată în fibre, dar conține și fier, magneziu, fosfor și proteine. În plus, are foarte puține grăsimi, ceea ce înseamnă că este ideală și în cazul persoanelor care vor să slăbească.
Ca să vă faceți o idee, 100 de grame de linte aduc organismului cel mult 160 de calorii. Un alt avantaj al acestui aliment este că se prepară imediat. Lintea se fierbe mult mai repede decât fasolea, așa că nu ezitați să gătiți diverse mâncăruri cu această leguminoasă.
Cel mai repede se prepară supa de linte, care reprezintă o variantă ideală pentru o cină ușoară și sănătoasă, în același timp.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente pentru supa de linte:
- 350-400 de grame de linte roșie
- doi litri de apă
- un morcov
- o țelină
- două cepe
- un ardei roșu
- o roșie fără pieliță
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
- o lingură rasă de sare marină
- o linguriță de piper proaspăt măcinat
- o linguriță de boabe de coriandru măcinate
- o linguriță de chimion măcinat
- o linguriță de paprika dulce
- două frunze de dafin
- o legătură de pătrunjel verde
Cum se prepară supa de linte ca în Maroc
Ideal este să folosiți linte roșie, pentru că aceasta fierbe cel mai repede dintre toate tipurile de linte. Spălați și curățați toate legumele, după care tocați-le cât mai mărunt. Ceapa și ardeiul trebuie tocate cu cuțitul, în timp ce morcovul și țelina se dau prin răzătoare.
Într-o tigaie, încingeți uleiul de măsline și căliți în el ceapa, ardeiul, morcovul și țelina. Între timp, spălați lintea și scurgeți-o foarte bine de apă. Când legumele se vor înmuia, puneți peste ele apă fierbinte și după aceea adăugați și lintea.
Lăsați-o să fiarbă și atunci când va face spumă, dați-o la o parte cu o spumieră. Apoi puneți sare, după gust, dafin și toate condimentele.
Dați focul la minimum și fierbeți supa de linte pentru aproximativ 25 de minute. Veți observa că supa se va îngroșa destul de repede. Dacă vi se pare că e prea groasă pentru gustul dumneavoastră, mai puteți adăuga puțină apă.
La final, când lintea este fiartă, adăugați și roșia fără pieliță, pe care o tăiați înainte în cubulețe. Mai lăsați să fiarbă câteva minute și gata, supa de linte poate fi servită.
Supa se poate servi atât caldă, cât și rece. Puneți o lingură de iaurt în ea, pentru a fi mai gustoasă. De asemenea, supa de linte merge de minune cu pătrunjel tocat. Puteți s-o consumați și cu pâine prăjită cu usturoi.