Tartă cu căpșune și cremă de vanilie reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tartă cu căpșune și cremă de vanilie. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă tartă cu căpșune și cremă de vanilie, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Tartă cu căpșune și cremă de vanilie
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tartă cu căpșune și cremă de vanilie, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp de răcire – 6 ore și 30 minute
Timp total – 7 ore și 30 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Tartă cu căpșune și cremă de vanilie
Ingrediente pentru tartă
- 250 g făină
- 130 g unt (la temperatura camerei)
- sare (după gust)
- 100 g zahăr pudră
- un ou întreg (la temperatura camerei)
- coaja de la o lămâie
- câteva boabe de fasole uscată
Ingrediente pentru cremă
- o esență de vanilie
- 500 ml lapte
- 30 g unt
- 6 ouă (la temperatura camerei)
- 150 g zahăr granulat
- sare (după gust)
- 30 g amidon de porumb
Ingrediente pentru sirop
- 100 ml apă
- 100 g zahăr granulat
- zeama de la o lămâie
Ingrediente pentru decor
- câteva frunze de mentă (opțional)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețetă de Tort Napoleon, cunoscut și sub numele de tort regesc!
Mod de preparare - Tartă cu căpșune și cremă de vanilie
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de prepararea tartei noastre propriu-zise. Așadar, vom avea nevoie de un robot de bucătărie, în care vom adăuga 250 de grame de făină, 130 de grame de unt, tăiat în cubulețe mai mici (la temperatura camerei), sare (după gust).
Pasul 2. Odată obținută bucata de aluat, o transferăm pe o suprafață plată, o presăm puțin, iar apoi punem aluatul într-o folie alimentară, pentru a-l introduce în frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Pasul 3. După acest interval de timp, vom scoate aluatul de la frigider, îl scoatem din folia alimentară, presărăm făină pe o suprafață plată și începem să-l întindem cu ajutorul unui sucitor. Odată ce am obținut dimensiunea potrivită pentru o tavă specială de tartă, vom așeza aluatul pe sucitor, iar ulterior în tava de tartă. Presăm mijlocul aluatului în tavă, iar apoi trecem cu sucitorul peste tavă, pentru a îndepărta stratul extra al aluatului de pe margini. Din loc în loc vom înțepa aluatul cu o furculiță, iar apoi peste aluat așezăm o hârtie de copt și câteva boabe de fasole uscată, pentru greutate. Tava se va introduce la cuptor, pentru aproximativ 20 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius. După cele 20 de minute, vom scoate tava de la cuptor pentru a îndepărta hârtia de copt și boabele de fasole, și vom reintroduce tava în cuptor, pentru încă aproximativ 10 minute.
Pasul 4. Acum a venit timpul să ne ocupăm de prepararea siropului nostru delicios cu care vom unge căpșunele, la final. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 100 de mililitri de apă, 100 de grame de zahăr granulat și așteptăm să se topească. Amestecăm din când în când cu ajutorul unei spatule, iar apoi vom adăuga și zeama de la o lămâie. Îl lăsăm să se reducă timp de câteva minute, apoi transferăm conținutul într-un bol de dimensiuni mai mici.
Citește și: Rețetă de Burfi cu banane și nuci. Un desert tradițional indian, ușor de preparat!
Pasul 5. Ne vom ocupa mai departe și de prepararea cremei. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga o esență de vanilie, alături de 500 de mililitri de lapte, 30 de grame de unt. Oala se pune pe aragaz, la foc mediu, pentru a fierbe conținutul, moment în care vom lua oala de pe foc și o vom lăsa deoparte.
Pasul 6. Mai departe, vom avea nevoie de două boluri de dimensiuni mici, pentru a separa albușul și gălbenușul de la 6 ouă (la temperatura camerei). În bolul cu gălbenușuri se adaugă 150 de grame de zahăr granulat și sare (după gust). Cu ajutorul unui tel, amestecăm conținutul, până obținem o nuanță de galben deschis, peste care vom adăuga 30 de grame de amidon de porumb și continuăm să amestecăm, pentru a se omogeniza.
Pasul 7. Acum vom avea nevoie de amestecul nostru (lapte, unt și vanilie), pe care îl vom turna în bol, treptat, continuând să amestecăm. Astfel, tot amestecul îl vom transfera într-o oală de dimensiuni potrivite, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu. Conținutul se amestecă cu telul, până când vom obține o consistență mai groasă. Atunci este momentul când îl putem lua de pe foc, pentru a-l transfera într-un bol acoperit cu folie alimentară. Se pune la frigider pentru aproximativ 2 ore.
Pasul 8. În continuare, vom scoate tava de la cuptor, dar și crema din frigider și vom începe asamblarea desertului nostru delicios. Așadar, vom turna crema în tava cu blatul de tartă, iar cu ajutorul unei spatule vom nivela suprafața acesteia, iar imediat apoi vom adăuga deasupra și căpșunele proaspete, pe care le-am tăiat în jumătăți, în prealabil. Cu o pensulă, vom unge căpșunele cu siropul preparat, și vom introduce tarta la frigider, pentru aproximativ 4 ore . După acest interval de timp, scoatem tarta de la frigider, adăugăm și câteva frunze de mentă deasupra (opțional), iar rețeta este gata!
Tarta cu căpșune și cremă de vanilie este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Chec pufos cu cacao a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, preparată ca la mama acasă!