Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Află din rândurile următoare cum prepară Gabriela Cristea rețeta sa de tartă cu cremă de migdale și pere.

Gabriela Cristea a venit în fața urmăritorilor săi din mediul online cu o nouă rețetă. De data aceasta este vorba de o tartă cu cremă de migdale și pere.

O să facem o tartă cu cremă de migdale și cu pere fierte în sirop. O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt .”, a spus vedeta pe Facebook.

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea

Citește și: Rețeta de caramel sărat a Gabrielei Cristea: „Caramelul sărat putem să îl folosim la orice prăjitură, ca să o îmbunătățim. Rețeta mea este foarte simplă și se face rapid.”

Citește și: Zacuscă de fasole, rețeta Gabrielei Cristea. “Îmi place cu mult ardei.”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente:

  • aluat pentru tartă
  • 3 pere mari
  • 100 de grame de unt
  • 100 de grame de zahăr pudră
  • un plic de zahăr vanilat
  • 100 de grame de migdale
  • 2 ouă mari
  • esență de rom
  • esență de vanilie

Pentru sirop avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 litru de apă
  • 300 de grame de zahăr

Mod de preparare:

Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

O să punem cratița pe foc și lăsăm siropul să se formeze.

Între timp, pregătim perele și le curățăm bine de coajă. Le tăiem pe din două, pe mijloc și scobim unde sunt sâmburii. Mare grijă să nu rupeți para. În sirop adaug și o stea de anason. Am desfăcut 3 pere, pe care le punem cu grijă în siropul care fierbe. Acoperim cu puțină hârtie mototolită și lăsăm la fiert 10 minute. După ce au fiert 10 minute perele, le oprim după foc și le punem deoparte. Le lăsăm să se răcească încet în sirop. Nu umblăm la ele, le lăsăm acoperite.

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro

Am cumpărat un aluat. Înainte să coacem tarta, nu uităm să o înțepăm bine cu furculița. Acest proces este important, ca să nu se umfle tare tarta. Eu o mai bag 15-20 de minute la frigider și după aceea o coc. După ce a stat la frigider, coacem aluatul de tartă pentru 12-13 minute. Nu trebuie să fie coaptă până la capăt, pentru că ea va mai merge odată la cuptor cu umplutura.

A venit momentul să ne ocupăm și de crema de migdale. Am aici untul moale și zahărul, pe care o să-l mixăm bine. Am spumat bine untul și zahărul și e momentul să desfacem ouăle. Ouăle se incorporează rând pe rând. După ce am amestecat ouăle, punem și mirodeniile, vanilie și rom. Spre final, punem și migdalele măcinate și mai amestecăm pentru un minut.

Scoatem perele. Umplem tarta cu cremă și o împrăștiem pe toată în mod egal. Acum punem perele și deasupra punem niște fulgi de migdale. O băgăm la cuptor la 170 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute. După ce s-a răcit tarta, punem niște caramel sărat .”, a spus soția lui Tavi Clonda pe Facebook.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Rețeta Roxanei Blenche de prăjitură cu cocos și dulceață de afine! „Am lăsat-o la frigider peste noapte. Este foarte important ca să se înmoaie foile.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Astăzi, de la ora 20:00, în serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat la Kanal D Șoc total pentru Asiye

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare