Tartele cu flori din marțipan reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tarte cu flori din marțipan. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase tarte cu flori din marțipan, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Tarte cu flori din marțipan
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tarte cu flori din marțipan, absolut delicioase, în doar 9 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 2 ore
Timp total – 2 ore și 30 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Tarte cu flori din marțipan
Ingrediente pentru tartă
- 200 g unt
- 160 g zahăr pudră
- sare
- o esență de vanilie
- 6 gălbenușuri de ou
- 450 g făină
Ingrediente pentru cremă
- o esență de vanilie
- 500 ml lapte
- 30 g unt
- 6 gălbenușuri de ou
- 150 g zahăr granulat
- sare
- 30 g amidon de porumb
Ingrediente pentru florile de marțipan (în cazul în care nu le achiziționați direct din comerț)
- 150 g nuci caju
- un albuș de ou
- o jumătate de cană de apă
- 150 g zahăr granulat
- o esență de migdale
- colorant alimentar (roz închis, roz deschis, galben și verde)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 tarte cu flori din marțipan.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Ingredientul care ajută cozonacul să crească. Nu este vorba despre drojdie
Mod de preparare - Tarte cu flori din marțipan
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de prepararea cremei. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga o esență de vanilie, alături de 500 de mililitri de lapte, 30 de grame de unt. Oala se pune pe aragaz, la foc mediu, pentru a fierbe conținutul, moment în care vom lua oala de pe foc și o vom lăsa deoparte.
Pasul 2. Mai departe, vom avea nevoie de două boluri de dimensiuni mici, pentru a separa albușul și gălbenușul de la 6 ouă (la temperatura camerei). În bolul cu gălbenușuri se adaugă 150 de grame de zahăr granulat și sare (după gust). Cu ajutorul unui tel, amestecăm conținutul, până obținem o nuanță de galben deschis, peste care vom adăuga 30 de grame de amidon de porumb și continuăm să amestecăm, pentru a se omogeniza.
Pasul 3. Acum vom avea nevoie de amestecul nostru (lapte, unt și vanilie), pe care îl vom turna în bol, treptat, continuând să amestecăm. Astfel, tot amestecul îl vom transfera într-o oală de dimensiuni potrivite, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu. Conținutul se amestecă cu telul, până când vom obține o consistență mai groasă. Atunci este momentul când îl putem lua de pe foc, pentru a-l transfera într-un bol acoperit cu folie alimentară. Se pune la frigider pentru aproximativ 2 ore.
Citește și: Rețetă de Foitaje cu mere. Bune de savurat împreună cu cei dragi!
Pasul 4. A venit momentul să ne ocupăm și de prepararea tartelor noastre. Așadar, vom avea nevoie de robotul de bucătărie, în care vom adăuga 200 de grame de unt, 160 de grame de zahăr pudră , sare (după gust) și o esență de vanilie. Pornim mixerul și mixăm, pentru ca toate ingredientele să se omogenizeze uniform. Abia apoi vom adăuga și alte 6 gălbenușuri de ou și încă 450 de grame de făină, continuând să amestecăm.
Pasul 5. Punem compoziția pe o hârtie de copt presărată cu făină, pentru a face o formă pătrată. Deasupra așezăm o altă hârtie de copt, iar cu ajutorul unui sucitor, vom începe să întindem compoziția. Imediat apoi, introducem aluatul la frigider pentru aproximativ o or ă.
Pasul 6. După acest interval de timp, scoatem aluatul din frigider, îndepărtam o hârtie de copt și presăram făină. Întoarcem aluatul și pe cealaltă parte, pentru a îndepărta hârtia de copt. Imediat apoi, începem să realizăm tartele noastre, folosindu-ne de o formă specială pentru tarte. După ce am obținut formele noastre de tarte, le vom pune la congelator preț de aproximativ 30 de minute.
Citește și: Rețetă de Chec pufos cu stafide și prune uscate
Pasul 7. După acest interval de timp, formele noastre de tarta se vor așeza pe un covoraș de silicon, direct în tavă, pentru a le introduce în cuptor, timp de aproximativ 15 minute, la o temperatură de 160 de grade Celsius.
Pasul 8. În acest timp, ne vom ocupa de repararea cremei noastre de marțipan, în cazul în care nu ați achiziționat deja florile de marțipan, din comerț. Așadar, vom avea nevoie de 150 de grame de nuci caju, pe care le vom pune la înmuiat în apă, timp de aproximativ o oră. Imediat apoi, vom strecura apa și vom transfera nucile într-un robot de bucătărie, peste care vom adăuga un albuș de ou, o jumătate de cană de apă și pornim robotul pentru a obține o pastă din nucile noastre. În continuare, vom transfera crema într-o oală, peste care vom adăuga 150 de grame de zahăr granulat, o esență de migdale și amestecăm cu ajutorul unei spatule. Transferăm oala pe aragaz, la foc mic și continuăm să amestecăm până când se va forma o textură de aluat care se adună. Compoziția se ia de pe foc și se transferă într-un bol, pentru a se răci. Imediat apoi, vom frământa puțin marțipanul obținut și îl vom împărți în 4 părți egale, pentru ca în fiecare să adăugăm câteva picături de colorant alimentar (roz închis, roz deschis, galben și verde). În funcție de modelul dorit, vom lua puțină compoziție de marțipan colorat și o vom pune în formele de silicon, mai exact în forma de petală sau frunză. Acestea se vor introduce la frigider până când vine timpul să le folosim.
Pasul 9. Acum că și tartele noastre sunt gata, le vom lăsa puțin să se răcească, iar apoi vom scoate formele, le vom umple cu crema de la frigider și le vom decora cu florile din marțipan, iar rețeta este gata!
Tartele cu flori din marțipan sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată. Un desert ușor pentru zilele pline!