Terciul de fulgi de ovăz cu fructe reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de terci de fulgi de ovăz cu fructe. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos terci sănătos de fulgi de ovăz cu fructe, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Terci de fulgi de ovăz cu fructe
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de terci de fulgi de ovăz cu fructe, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 40 minute
Porții – 2 persoane
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente – Terci de fulgi de ovăz cu fructe
- o cană de ovăz
- 2 căni de apă
- o cană de lapte de migdale sau de ovăz (la temperatura camerei)
- o lingură de sirop de arțar
- un sfert de linguriță de sare
- un sfert de linguriță de scorțișoară
- un sfert de linguriță de esență de vanilie
- brânză de vaci, sfărâmată
- un iaurt grecesc
- struguri albi
- coacăze
De menționat este faptul că această cantitate
de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Rețetă de Tartă cu căpșune, un desert răcoritor și proaspăt
Mod de preparare - Terci de fulgi de ovăz cu fructe
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga o cană de ovăz, 2 căni de apă și un sfert de linguriță de sare sau în funcție de preferințe. Amestecul trebuie adus la punctul de fierbere, la foc mediu spre mare, imediat apoi, vom reduce focul la mic, iar ovăzul se lasă la fiert, timp de aproximativ 10-15 minute.
Pasul 2. În timp ce ovăzul se gătește, ne vom ocupa de pregătirea a mestecului de lapte. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mici, în care vom încălzii o cană de lapte, fie normal, fie de migdale sau ovăz, să fie la temperatura camerei, alături de o lingură de sirop de arțar, nu mai mult, dar și un sfert de linguriță de scorțișoară și un sfert de linguriță de
Pasul 3. După ce ovăzul este fiert, vom îndepărta oala de pe foc și vom turna imediat și amestecul de lapte, direct peste ovăz. Se amestecă bine pentru a se combina, iar apoi se transferă terciul de ovăz preparat într-un bol sau în mai multe mici, însă îl vom așeza doar pe o jumătate a bolului, iar în restul jumătății rămase, vom așeza într-o jumătate, un
iaurt grecesc, iar în cealaltă jumătate, brânză de vaci, sfărâmată. Deasupra vom așeza câțiva struguri albi, fie întregi, fie tăiați în jumătate, dar și câteva coacăze, după preferințe, iar rețeta este gata!Pasul 4. Terciul de fulgi de ovăz cu fructe și nu numai, se poate servi fierbinte, cu alte fructe dorite sau chiar semințe, la alegere. De asemenea, în cazul în care vă doriți să obțineți un terci mai cremos, înlocuiți doar o parte din apa adăugată, cu lapte (la temperatura camerei), la care puteți adăuga, bonus, și nucșoară, cardamom sau ghimbir.
Pasul 5. În cazul în care vă doriți să preparați o porție mai mare dintr-o astfel de rețetă și să vă asigurați ca o să reziste mai mult, se recomandă că terciul să fie păstrat la frigider, iar când vă doriți să-l reîncălziți, puteți adăuga puțin lapte sau chiar apă, iar apoi să încălziți terciul pe aragaz sau în cuptorul cu microunde.
Terciul de fulgi de ovăz cu fructe este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Paste carbonara cu somon, o întorsătură delicioasă a preparatului clasic