Reteta de tiramisu a Andreei Ibacka! Iata ce usor se prepara!

Reteta de tiramisu a Andreei Ibacka! Iata ce usor se prepara!

Un deliciu culinar pe baza de cafea, piscoturi si crema de branza mascarpone, usor de facut si cu mare priza la musafiri.

 

INGREDIENTE (pentru o tava de aproximativ 9 portii):
– 3 – 4 oua (in functie de marimea lor)
– 500 grame mascarpone
– 300 g piscoturi
– 6 linguri de zahar
– 1 expresso
– 1 varf de cutit de sare
– coniac/ brandy (1 deget de pahar)
– cacao pudra
RETETA TIRAMISU:
1). Scoate ouale din frigider cu aproximativ 1 ora inainte sa te apuci sa gatesti, este important ca ele sa ajunga la temperatura camerei.
2). Pregateste un expresso tare si lasa-l sa se raceasca pe masa.
3). Separa albusele si galbenusele si pune-le in castroane diferite, fiecare alaturi de 3 linguri rase de zahar (eu am folosit zahar brun).
4). Adauga branza mascarpone peste galbenusuri si mixeaza bine compozitia, pana cand obtii o crema omogena.
5). Adauga un varf de cutit de sare deasupra albusurilor si mixeaza-le si pe ele… pand cand amestecul pentru bezele astfel obtinut va fi suficient de batos incat sa ramana in castron chiar si in situatia in care l-ai intoarce cu capul in jos.
6). Amesteca cu mixerul cele doua creme.
7). Pune un strat subtire de crema pe fundul tavii in care urmeaza sa asezi prajitura (in felul acesta te asiguri ca vei putea scoate prajitura din tava fara sa sfarami primul strat de piscoturi).
8). Amesteca cafeaua (ajunsa la temperatura camerei) cu cativa stropi de brandy.
Apoi cufunda pe rand piscoturile in acest ”cocktail”.
Fa-o pe o singura parte (pe suprafata plana, cea fara zahar), pret de 1 secunda.
Pariu ca nu-ti doresti un tiramisu esuat in farfurie, motiv pentru care te sfatuiesc sa nu imbibi piscoturile in exces.
9). Aseaza un rand de piscoturi in tava.
10). Adauga un strat de crema.
11). Apoi inca un strat de piscoturi.
12). Si inca un strat de crema.
13). Pune prajitura la frigider timp de minim 2 – 3 ore (ai putea foarte bine s-o lasi sa se odihneasca peste noapte la rece).
14). Presara pudra de cacao deasupra intregii prajituri (sau presara fulgi de ciocolata, daca doresti) si apoi monteaz-o pe farfurii de desert portie cu portie.
Sursa: Andreeapatrascu.ro

INGREDIENTE (pentru o tava de aproximativ 9 portii):

– 3 – 4 oua (in functie de marimea lor)
– 500 grame mascarpone
– 300 g piscoturi
– 6 linguri de zahar
– 1 expresso
– 1 varf de cutit de sare
– coniac/ brandy (1 deget de pahar)
– cacao pudra

RETETA TIRAMISU:

1). Scoate ouale din frigider cu aproximativ 1 ora inainte sa te apuci sa gatesti, este important ca ele sa ajunga la temperatura camerei.

2). Pregateste un expresso tare si lasa-l sa se raceasca pe masa.

3). Separa albusele si galbenusele si pune-le in castroane diferite, fiecare alaturi de 3 linguri rase de zahar (eu am folosit zahar brun).

4). Adauga branza mascarpone peste galbenusuri si mixeaza bine compozitia, pana cand obtii o crema omogena.

5). Adauga un varf de cutit de sare deasupra albusurilor si mixeaza-le si pe ele… pand cand amestecul pentru bezele astfel obtinut va fi suficient de batos incat sa ramana in castron chiar si in situatia in care l-ai intoarce cu capul in jos.

6). Amesteca cu mixerul cele doua creme.

7). Pune un strat subtire de crema pe fundul tavii in care urmeaza sa asezi prajitura (in felul acesta te asiguri ca vei putea scoate prajitura din tava fara sa sfarami primul strat de piscoturi).

8). Amesteca cafeaua (ajunsa la temperatura camerei) cu cativa stropi de brandy.

Apoi cufunda pe rand piscoturile in acest ”cocktail”.

Fa-o pe o singura parte (pe suprafata plana, cea fara zahar), pret de 1 secunda.

Pariu ca nu-ti doresti un tiramisu esuat in farfurie, motiv pentru care te sfatuiesc sa nu imbibi piscoturile in exces.

9). Aseaza un rand de piscoturi in tava.

10). Adauga un strat de crema.

11). Apoi inca un strat de piscoturi.

12). Si inca un strat de crema.

13). Pune prajitura la frigider timp de minim 2 – 3 ore (ai putea foarte bine s-o lasi sa se odihneasca peste noapte la rece).

14). Presara pudra de cacao deasupra intregii prajituri (sau presara fulgi de ciocolata, daca doresti) si apoi monteaz-o pe farfurii de desert portie cu portie.

Sursa: Andreeapatrascu.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină