Rețetă de tiramisu cu pișcoturi înmuiate în esență de vanilie și rom

Rețetă de tiramisu cu pișcoturi înmuiate în esență de vanilie și rom
Rețetă de tiramisu cu pișcoturi înmuiate în esență de vanilie și rom

Rețeta originală de tiramisu conține pișcoturi înmuiate în esență de vanilie și în rom, nu doar în cafea, așa cum fac acum aproape toate gospodinele. În acest fel, aroma prăjiturii va fi mult mai intensă.

Tiramisu este un desert originar din Italia, are o textură fină și cremoasă, este aromat și însiropat...Ce să mai spunem? O adevărată nebunie de desert! Astăzi vă dezvăluim rețeta de tiramisu cu pișcoturi înmuiate în rom. Nu aveți cum să dați greș cu acest desert rafinat. 

Rețeta originală de tiramisu, cu pișcoturi înmuiate în rom 

Fiecare gospodină a încercat, măcar o dată, să prepare tiramisu.

De la rețeta originală, în prezent s-a ajuns la tot felul de combinații, în funcție de preferințele fiecăruia. 

Trebuie să știți însă că tiramisu se face cu pișcoturi înmuiate în rom și în esență de vanilie. Bineînțeles că nu va lipsi cafeaua, pentru că aroma acesteia contribuie la gustul rafinat al desertului. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Tiramisu a devenit celebru încă din anii ’60 și rețeta de bază nu conține în niciun caz frișcă. Este foarte important să folosiți ingrediente de calitate. Mascarpone trebuie să fie natural, iar ouăle să fie proaspete. 

Ca să vă iasă Tiramisu exact ca în Italia, ouăle se folosesc crude în cremă. Stați liniștite, că nu veți simți nimic ciudat legat de gustul de ouă.  Ingrediente pentru Tiramisu:

  • 400 gr pișcoturi 
  • 500 gr mascarpone
  • 4 ouă
  • cafea de calitate, cât mai aromată
  • 50 gr cacao
  • 20-30 ml rom (atenție, vorbim de rom, nu de esență de rom)
  • 100 gr zahăr
  • esență de vanilie

Cum se prepară Tiramisu

Prima dată trebuie să vă apucați de pregătit crema pentru Tiramisu. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile spumă, cât mai tare, și apoi băgați-le în frigider. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Gălbenușurile se mixează cu zahărul, până când obțineți o cremă omogenă. De asemenea, acestea trebuie băgate apoi în frigider. Brânza mascarpone se bate foarte bine cu telul, după care o amestecați cu crema de gălbenușuri. 

La final, adăugați și spuma de albușuri și omogenizați. Dați crema din nou la frigider. Între timp, preparați cafeaua. Aceasta trebuie să fie îndulcită cu două lingurițe de zahăr.

La final, când cafeaua s-a răcit, îi adăugați și romul, dar și esența de vanilie. Încă o dată, rețineți că este vorba despre rom, nu despre esență de rom!

Turnați cafeaua într-un vas mai mare, în care să puteți înmuia pișcoturile. Pe o tavă, așezați un rând de pișcoturi înmuiate în cafeaua cu rom și cu vanilie, apoi turnați un strat de cremă și nivelați. Puneți din nou pișcoturi înmuiate în cafea și apoi cremă. Ultimul

strat trebuie să fie de cremă, nu de pișcoturi. Deasupra se presară cacao din abundență. Tiramisu trebuie să stea la frigider cel puțin o oră, înainte de a fi tăiat. 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies