Tortul aniversar cu glazură albă și fructe reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tort aniversar cu glazură albă și fructe. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tort aniversar cu glazură albă și fructe, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Tort aniversar cu glazură albă și fructe
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tort aniversar cu glazură albă și fructe, absolut delicioase, în doar 9 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – o oră
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Tort aniversar cu glazură albă și fructe
Ingrediente pentru tort
- 2 căni de făină
- 2 lingurițe de praf de copt
- o jumătate de linguriță de sare
- o jumătate de cană de unt (la temperatura camerei)
- o cană de zahăr granulat
- 2 ouă (la temperatura camerei)
- o linguriță de esență de vanilie
- 3 căni și jumătate de lapte (la temperatura camerei)
Ingrediente pentru glazură albă
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- o cană de chipsuri de ciocolată albă
- o cană și jumătate de smântână lichidă pentru frișcă
Ingrediente pentru decor
- fructe (după preferințe)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Rețetă de Pandișpan cu zmeură, ornat cu crema albă
Mod de preparare - Tort aniversar cu glazură albă și fructe
Pasul 1. În primul și-n primul rând, este nevoie să preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius, iar imediat apoi, să pregătim tava de cuptor.
Vom avea nevoie de o tavă rotundă de cuptor, pe care o vom unge cu puțin unt și pe care vom așeza hârtie de copt.Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de un bol mediu, în care vom amesteca făina, praful de copt și sarea, cu ajutorul unei spatule, iar apoi îl lăsăm deoparte.
Pasul 3. Acum vom avea nevoie de un bol mai mare, vom adăuga untul, pe care l-am topit în prealabil, alături de zahărul granulat. Se bat bine, până devine o consistență ușoară și pufoasă, timp de aproximativ 2-3 minute.
Pasul 4. Într-un bol separat de bat ouăle, rând pe rând, până se omogenizează bine.
Pasul 5. Se toarnă aluatul în tava de tort pregătită încă de la începutul rețetei și se nivelează blatul, cu o spatulă.
Tava de introduce la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute.Pasul 6. În acest timp, ne vom ocupa de pregătirea glazurii noastre albe. Vom avea nevoie de un bol mai mare, rezistent la căldură, în care vom combina fulgii de ciocolată albă cu smântâna lichidă pentru frișcă. Bolul se pune la cuptorul cu microunde, cu intervale de 30 de secunde, pauze în care vom amesteca până când conținutul va deveni omogen și topit în totalitate.
Pasul 7. Odată ce tortul nostru este gata, vom scoate tava din cuptor și îl vom lăsa să se răcească în tavă, timp de 5-10 minute. Apoi, răsturnăm tortul pe un grătar și îl lăsăm să se răcească complet.
Pasul 8. În timp ce prăjitura se răcește, ne vom ocupa de pregătirea fructelor pentru decor. De menționat este faptul că puteți utiliza orice fructe doriți și vă sunt pe plac, însă astăzi, în această rețetă, vom utiliza smochine, afine, mure, vișine și alte astfel de fructe. Le puteți tăia în jumătate sau le puteți păstra așa cum sunt.
Pasul 9. Odată ce tortul s-a răcit complet, îl vom transfera pe o farfurie pentru a-l tăia în jumătate, și a turna puțină glazură și așeza câteva fructe, și la jumătatea tortului. Odată ce am așezat a doua jumătate de tort, deasupra vom turna restul glazurii albe, astfel încât să picure pe părțile laterale ale tortului. Așezăm deasupra și câteva fructe și îl putem servi imediat sau după câteva ore la frigider, iar rețeta este gata!
Tortul aniversar cu glazură albă și fructe este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Plăcintă cu cremă de migdale și prune