Tortul Cheesecake cu portocale reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tort cheesecake cu portocale. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tort cheesecake cu portocale, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Tort Cheesecake cu portocale
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tort cheesecake cu portocale, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp de răcire – 4 ore
Timp total – 5 ore
Porții – 8 persoane
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente – Tort Cheesecake cu portocale
- 100 g biscuiți populari
- 40 g unt
- 200 g cremă de brânză (la temperatura camerei)
- 100 g zahăr granulat
- o esență de vanilie
- 50 g iaurt (la temperatura camerei)
- 150 g piure de portocale
- 2 linguri de pudră de gelatină
- 2 linguri de apă rece
- 100 ml smântână lichidă rece
- o cană plină de suc de portocale
- o jumătate de cană de zahăr pudră
- o lingură de amidon de porumb
- câteva felii subțiri de portocale
- afine
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețeta de Cheesecake cu fructe de pădure, care nu necesită coacere!
Mod de preparare - Tort Cheesecake cu portocale
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de prepararea bazei noastre de cheesecake. Așadar, vom avea nevoie de 100 de grame de biscuiți populari, pe care îi vom pune într-o pungă. Începem să îi zdrobim cu ajutorul unui ciocan de bucătărie sau cu un sucitor, până când se vor sfărâma cât mai bine cu putință. Imediat apoi, vom desface punga cu biscuiți și vom adăuga 40 de grame de unt, pe care l-am topit în prealabil. Închidem iar punga și începem să masăm, pentru ca untul să pătrundă în biscuiți. Baza desertului nostru se transferă într-o tavă rotundă și înaltă, cu fundul detașabil, iar cu ajutorul unui pahar, o aplatizăm. Tava se introduce la frigider, pentru aproximativ 30 minute.
Pasul 2. În acest interval de timp, ne vom ocupa de prepararea cremei de brânză. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 200 de grame de cremă de brânză (la temperatura camerei), iar cu o spatulă, o vom întinde astfel încât să rezulte o textură cremoasă. Imediat apoi, vom adăuga 50 de grame de zahăr granulat, dar și o esență de vanilie. Amestecăm cu o spatulă, iar când ingredientele s-au încorporat uniform adăugăm și 50 de grame de iaurt (la temperatura camerei), alături de 150 de grame de piure de portocale și continuăm să amestecăm.
Pasul 3. Într-un bol de dimensiuni mai mici, vom adăuga 2 linguri de pudră de gelatină și 2 linguri de apă rece. Bolul se introduce la cuptorul cu microunde, timp de aproximativ 20 secunde. După acest interval de timp, scoatem bolul de la cuptorul cu microunde și adăugăm o lingură din amestecul de cremă de brânză, pentru a se omogeniza corespunzător, pentru ca ulterior să o adăugăm în bolul cu restul compoziției, pe care o vom amesteca, cu ajutorul unei spatule. Într-un bol de dimensiuni potrivite, vom adăuga 100 de mililitri de smântână lichidă rece, alături de 50 de grame de zahăr granulat, ingrediente pe care le vom mixa până când vom obține o textură cremoasă, iar ulterior o vom adăuga în bolul cu crema de brânză și amestecăm.
Citește și: Rețeta de Clătite cu miere și fulgi de migdale, cu care îți poți face dimineața mai gustoasă!
Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro
Pasul 4. A venit timpul să scoatem tava din frigider, pentru a adăuga și crema noastră de brânză peste bază. O turnăm în tavă, iar cu o spatulă, o vom uniformiza și o vom adăuga iar la frigider, pentru încă 30 de minute.
Pasul 5. În acest timp, ne vom ocupa și de prepararea glazurii de portocale. Așadar, vom avea nevoie de o cană plină de suc de portocale, pe care o vom adăuga într-o oală de dimensiuni potrivite, peste care vom adăuga o jumătate de cană de zahăr pudră și o lingură de amidon de porumb. Amestecăm bine cu ajutorul unui tel și punem oala pe aragaz, la foc mic, amestecând continuu cu telul. Stingem focul în momentul în care obținem o textură cremoasă. Imediat apoi, turnăm compoziția prin intermediul unei site, direct într-un bol, pe care îl vom pune la frigider.
Pasul 6. După un interval de timp, scoatem tava de la frigider, dar și glazura de portocale, pe care o vom turna peste compoziția de cremă de brânză, din tavă. Acoperim tava cu o folie alimentară și se introduce la frigider, timp de aproximativ 3 ore.
Pasul 7. După acest interval de timp, scoatem tava de la frigider, iar ulterior și tortul din tavă și îl vom orna cu câteva felii subțiri de portocale și afine, iar rețeta este gata!
Tortul Cheesecake cu portocale este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Banana Bread, una dintre cele mai pufoase!