Află din rândurile următoare care este rețeta de tort cu buburuze a Getei Sterp.
Geta Sterp este o gospodină în adevăratul sens al cuvântului, care pe lângă prepararea produselor tradiționale pentru afacerea familiei sale, tânăra pregătește adesea și deserturi delicioase pentru familia sa. De data aceasta, Geta Sterp a pregătit o rețetă simplă de tort, pe care l-a ornat cu căpșuni și ciocolată, formând astfel niște buburuze.
„ Astăzi vreau să filmez o rețetă super simplă, dar foarte drăguță și interesantă. Deoarece se apropie sărbătorile pascale, am zis să vă mai dau și vouă câte o idee .”, a spus Geta Sterp pe YouTube.
Rețeta de tort cu buburuze a Getei Sterp
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
- 150 g de margarină pentru prăjituri;
- 150 g de zahăr;
- un plic de zahăr vanilat;
- un praf de sare;
- 225 g de făină;
- 75 g de ciocolată neagră;
- 3 ouă;
- 2 lingurițe de praf de copt;
- o linguriță de cacao;
- 75 ml de lapte;
- 250 ml de frișcă lichidă;
- căpșuni pentru decor;
- biluțe de ciocolată pentru decor.
Mod de preparare:
Geta Sterp a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Am pornit cuptorul. O să îl las la 160 de grade, însă până se încălzește eu o să îl las mai tare. Între timp, o să pregătesc blatul .”, a spus tânăra.
Prima dată, Getuța a separat albușurile de gălbenușuri. Albușurile le-a pus în bolul de la mixer, peste care a adăugat un praf de sare, iar gălbenușurile le-a pus într-un castronel.
„ Am pus la bain marie ciocolata și margarina pentru copt și prăjituri. Din când în când, cu o spatulă, am început să amestec, pentru a se omogeniza mai bine. Între timp, cu ajutorul robotului de bucătărie, am început să mixez albușurile, peste care am adăugat treptat și zahărul, iar după aceea, am pus și gălbenușurile unul câte unul. După care, am adăugat și făina pe rând, împreună cu cele două lingurițe de praf de copt. Am mai mixat puțin, iar la final am oprit robotul și am incorporat ciocolata pe care tocmai o topisem, împreună cu margarina pentru copt și prăjituri. Am mai avut de adăugat doar laptele. Am mai mixat aproximativ 30 de secunde și compoziția noastră este gata. Am uns tava tot cu margarină pentru copt și prăjituri, apoi am turnat compoziția în ea. Am băgat tava la cuptor, am redus focul la 160 de grade și am lăsat-o aproximativ 20-25 de minute, sau cel mai sigur, puteți face testul scobitorii și cu siguranță nu veți da greș. M-am apucat cu mixerul acesta vertical să bat frișca. Între timp s-a copt și blatul. L-am scos de la cuptor, l-am transferat pe o farfurie întinsă și l-am lăsat să se răcească aproximativ o jumătate de oră. Am pus frișca într-un poș și m-am apucat să fac biluțe de jur împrejurul blatului. La final, am început să ornez tortul din căpșunile pe care le-am tăiat în două, am pus biluțele de ciocolată, am și topit puțină ciocolată, cu care am făcut câteva liniuțe și punctulețe mai mici .”, a explicat Geta Sterp pe YouTube.