Tortul cu mere întregi este un desert dulce-acrișor, care se prepară foarte repede. Îl puteți orna în funcție de preferințele și de imaginația fiecăruia.
Deserturile cu mere sunt ideale: se prepară repede și nu sunt foarte dulci. Dacă vreți să faceți ceva bun, dar puțin mai sofisticat, încercați rețeta de tort cu mere întregi.
Tortul cu mere întregi, un desert rapid pentru ocazii speciale
În general, torturile de prepară cu ocazia unor zile mai speciale, fie că vorbim de sărbători sau de ziua de naștere a unei persoane dragi. Cu toate acestea, bineînțeles că puteți face un tort oricând, mai ales dacă este vorba despre unul cu fructe.
Torturile cu mere sunt ideale: aceste fructe se găsesc pe tot parcursul anului, sunt ieftine și la îndemâna oricui, iar desertul va fi unul dulce-acrișor.
O să vă vină să-l mâncați din priviri. Blatul este pufos, merele sunt coapte și aromate cu scorțișoară, iar deasupra îi puteți pune frișcă din belșug, dar și ciocolată rasă.
Ingrediente pentru blat:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 6 linguri de făină
- 50 g de unt
- zahăr vanilat
Ingrediente pentru umplutură:
- 7-8 mere
- 150 g de miez de nucă
- 100 g de zahăr
- o linguriță de scorțișoară
Ingrediente pentru decor:
- 400 g frișcă naturală
- 250 g mascarpone
- 100 g de zahăr pudră
- zahăr vanilat
Cum se prepară tortul cu mere întregi
Spălați merele și le scoateți cotoarele și semințele. După aceea, curățați-le de coajă. Tăiați miezul de nucă în bucăți mai mari, iar apoi le amestecați cu zahărul și cu scorțișoara.
Apoi așezați merele în forma în care veți prepara tortul și peste ele puneți amestecul de nucă, zahăr și scorțișoară. Dacă vreți, puteți măcina fin nuca și îi puteți adăuga puțin unt sau gem.
Băgați forma în cuptor și lăsați-o acolo pentru aproximativ 20 de minute. După aceea, merele trebuie lăsate să se răcească.
Între timp, puteți să vă apucați de pregătit blatul. Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile le bateți spumă, cu un praf de sare. Apoi începeți să adăugați zahăr, în timp ce mixați în continuare.
Trebuie să obțineți o spumă lucioasă și tare, ca de bezea. Bateți gălbenușurile cu untul topit, apoi adăugați spuma de albușuri și zahărul vanilat și amestecați bine cu o spatulă, nu cu mixerul.
Făina se pune la final, în ploaie, în timp ce amestecați cu mișcări ușoare, ca să nu iasă aerul din albușuri. Turnați acest aluat peste merele coapte și băgați din nou forma în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 40 de minute.
După ce este gata tortul, îl răsturnați imediat pe un platou și îl lăsați să se răcească. Pentru decor, mixați frișca naturală cu mascarpone, cu zahărul pudră și cu cel vanilat.
Apoi îmbrăcați tortul cu mere cu această cremă și deasupra puteți să radeți puțină ciocolată. De asemenea, puteți orna tortul cu felii de măr copt.