Află din rândurile următoare cum prepară Roxana Blenche rețeta sa de tort cu ciocolată și fructe de pădure.
Roxana Blenche a împărtășit cu urmăritorii săi din mediul online o nouă rețetă delicioasă. De data aceasta, a pregătit o rețetă de tort de ciocolată și fructe de pădure.
Cum prepară crema de ciocolată pentru tort
Citește și: Rețeta de prăjitură Geta cu foi a Roxanei Blenche. „Este absolut demențială, trebuie să o încercați și voi.”
Ingrediente:
Pentru blat avem nevoie de următoarele ingrediente:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 40 de grame de ciocolată
- 40 de grame de unt
- 6 ouă
- un praf de sare
- un plic de praf de copt
- 140 de grame de zahăr
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- 25 de grame de cacao
- 100 de grame de făină
Pentru cremă avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 400 de grame de ciocolată
- 400 de grame de frișcă lichidă
- 400 de grame de mascarpone
- 100 de grame de zahăr pudră
Pentru stratul cu vișine avem nevoie de:
- vișine congelate;
- cu 2 linguri de amidon;
Pentru ornat:
- sucul din compot de vișine
- ciocolată;
- ulei de floarea soarelui
- fructe de pădure.
Mod de preparare:
Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Punem la topit 40 de grame de ciocolată cu 40 de grame de unt. După ce s-a topit integral, le scoatem într-un bol. Adăugăm 6 albușuri de ouă cu un praf de sare și le lăsăm să se bată bine. Între timp, peste gălbenușuri adăugăm un plic de praf de copt. Adăugăm și 140 de grame de zahăr peste albușuri, 2 plicuri de zahăr vanilat, compoziția de gălbenuș, ciocolata cu untul topit, iar într-un vas cernem 25 de grame de cacao cu 100 de grame de făină. Adăugăm și acestea în compoziție. Preîncălzim cuptorul la 170 de grade, sus și jos, fără ventilație. Adăugăm compoziția într-o formă rotundă și între timp mergem pe foc să topim ciocolata. Avem nevoie de 400 de grame de frișcă lichidă cu 400 de grame de ciocolată pe foc și după ce s-au topit, le blendăm cu frișca rece lichidă. Dăm la rece compoziția. Între timp am luat vișine din congelator, le-am tăiat, le-am pus pe foc cu 2 linguri de amidon și le-am lăsat la rece. Am adăugat 400 de grame de mascarpone și toată compoziția de ciocolată. Punem și 100 de grame de zahăr pudră și lăsăm totul să se bată foarte bine. Scoatem crema, o punem într-un poș. Am tăiat blatul în 3. Am luat suc din compotul de vișine și am însiropat bine. Adaug crema de ciocolată, după care fac o bordură cu poșul. Pun inserția de vișine. Adaug blat din nou și repet procedeul. Am îmbrăcat frumos tortul, după care am topit ciocolată cu puțin ulei de floarea-soarelui, după care am pus foarte multe fructe. Este un tort super bun. Uitați ce bine arată! Doamne, ce bun este! ”, a spus Roxana Blenche pe TikTok.