Află din rândurile următoare care este rețeta de tort din cremă de iaurt de la Mănăstirea Putna.
În cadrul unui video de pe canalul de YouTube Trinitas TV, părintele de la Mănăstirea Putna a pregătit o rețetă de tort din cremă de iaurt.
Rețeta de tort din cremă de iaurt de la Mănăstirea Putna
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
Pentru blat avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 6 ouă;
- 300 g zahăr;
- 200 g făină;
- un praf de sare.
Pentru sirop avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 150 ml suc de lămâie;
- 150 g zahăr;
- 800 ml apă.
Pentru cremă ne trebuie următoarele ingrediente:
- 500 g iaurt;
- 400 g smântână;
- 500 g frișcă lichidă;
- 100 g zahăr;
- un praf de sare;
- 6 foi de gelatină;
- 200 g vișine.
Mod de preparare:
Citește și: Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor- stirilekanald.ro
Părintele a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Am pus ouăle. Acum punem un praf de sare. După ce ouăle cresc în volum, își dublează volumul, adăugăm zahărul. Am pus ouăle cu sarea și cu zahărul și le amestecăm până când își triplează volumul. Acum amestecăm făina, pe care o punem încet. E important să nu scoatem foarte mult aer din compoziție. Acum o să transferăm compoziția pentru blat în forma de tort, pe care am uns-o cu unt și cu hârtie de copt. Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade și îl țin 37-38 de minute. Cânt timp se coace blatul, o să pregătim siropul. Pentru asta avem nevoie de lămâie, apă și zahăr.
După ce s-a răcit blatul, îl scoatem din formă, îl tăiem în 3 părți. Ne folosim de aceeași formă în care a copt blatul și așezăm primul strat. Acum o să începem să îl însiropăm. Cam 250 de ml de sirop la fiecare plat. Pregătim crema de iaurt. Punem iaurt, smântână lichidă, zahăr și un praf de sare. Amestecăm să se topească zahărul. Am adăugat și frișca. Jumătate din cantitate am lăsat-o pentru ornat și jumătate pentru cremă. Am hidratat 6 foi de gelatină în apă rece. Adăugăm apă caldă. După ce am pus primul strat de cremă, adăugăm vișinele. Adăugăm al doilea blat, îl presăm și îl însiropăm. Punem al doilea strat de cremă. Urmează să punem capacul. O să îl dăm la rece. Foarte important să stea peste noapte și după ce s-a legat foarte bine crema, îl întoarcem .”, a explicat părintele.