Tortul pandișpan cu struguri reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tort pandișpan cu struguri. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tort pandișpan cu struguri, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de tort pandișpan cu struguri
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tort pandișpan cu struguri, absolut delicios, în doar 9 pași simpli!
Ingrediente – tort pandișpan cu struguri
Ingrediente pentru aluat
- 3 căni de făină
- un pliculeț de praf de copt
- un praf de sare
- o linguriță de scorțișoară (opțional)
- 2 ouă
- 2 căni de zahăr granulat
- o cană de lapte
- 2 linguri de ulei de măsline
- unt
- o esență de vanilie
- o portocală
- 2 struguri negri
Ingrediente pentru decor
- zahăr pudră
- un strugure (opțional)
Citeste si: Rețetă de ciorbă cu ciolan afumat
Mod de preparare - tort pandișpan cu struguri
Pasul 1. Pentru a începe să pregătim rețeta noastră specială de tort pandișpan cu struguri, vom avea nevoie, pentru început, de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga trei căni de făină, un pliculeț de praf de copt, un praf de sare, o linguriță de scorțișoară (opțional), iar cu ajutorul unui tel, vom amesteca toate aceste ingrediente.
Pasul 2. Într-un alt bol, separat, tot de dimensiuni mai mari, vom adăuga două ouă, două căni de zahăr granulat, pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer, la nivel mic, iar apoi, treptat, vom m ă ri nivelul.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Pasul 3. După ce am realizat și acest pas, peste ouă și zahăr, vom adăuga și o cană de lapte, două linguri de ulei de măsline, un sfert de unt (topit în prealabil), o esență de vanilie și coaja rasă de la o portocală. Tot cu mixerul, vom continua să amestecăm și aceste ingrediente, până când vom obține o compoziție mai consistentă.
Pasul 4. În același bol vom mai adăuga amestecul de făină, praf de copt, sare și scorțișoară, pe care l-am făcut cu puțin timp înainte. Continuăm să amestecăm, cu mare grijă, cu ajutorul mixerului, la nivel mic, iar treptat, îl vom mări.
Pasul 5. Între timp, vom alege și boabele de la doi struguri negri, potriviți. Imediat apoi, strugurii se vor adăuga peste amestecul din bol și vom continua să amestecăm cu ajutorul unei palate mici, pentru ca aceștia să se încorporeze în tot aluatul.
Citeste si: Rețetă de sparanghel cu carne de vită
Pasul 6. A venit momentul să turnăm aluatul în forma de cuptor. Așadar, într-o tavă rotundă de cuptor, vom tapeta cu puțin unt, iar apoi vom turna compoziția de tort de pandișpan cu struguri. Cu ajutorul paletei folosite anterior, vom nivela tortul, astfel încât suprafața să fie așezată uniform.
Pasul 7. Tava se pune la cuptor timp de aproximativ o oră, până când tortul nostru de pandișpan cu struguri, va avea o nuanță aurie. Pentru a-l verifica, puteți să introduceți o scobitoare în mijlocul aluatului, pentru a vă asigura că este copt așa cum trebuie.
Pasul 8. După acest interval de timp, tortul nostru se scoate de la cuptor și se mai lasă să se răcească timp de aproximativ 10 minute. Imediat ce s-a mai răcit puțin, cu ajutorul unui cuțit, vom îndepărta marginile tortului de tavă, pentru a-și păstra forma intactă, îl așezăm pe o farfurie de dimensiuni mai mari și se lasă să se răcească complet.
Pasul 9. Odată ce desertul nostru s-a răcit, vom presăra deasupra zahăr pudră și vom adăuga câteva boabe de struguri (opțional) și este gata!
Tortul pandișpan cu struguri este gata și se poate servi. Poftă bună!