Rețetă de Vafe perfect crocante. Se pot savura cu căpșune proaspete și miere!

reteta de vafe
Rețetă de Vafe perfect crocante

Vafele cu căpșune proaspete și miere reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  vafe cu căpșune proaspete și miere. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase vafe cu căpșune proaspete și miere, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Vafe cu căpșune proaspete și miere

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  vafe cu căpșune proaspete și miere, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!

Timp de pregătire  – 35 minute

Timp de preparare  – 25 minute

Timp total  – o oră

Porții  – 10 bucăți

Ingrediente – Vafe cu căpșune proaspete și miere

  • 120 g unt (la temperatura camerei)
  • 300 g făină
  • un praf de sare
  • o lingură de praf de copt
  • 50 g zahăr granulat
  • 2 ouă întregi (la temperatura camerei)
  • o esență de vanilie
  • 2 căni de lapte (la temperatura camerei)
  • căpșune proaspete
  • zahăr pudră
  • miere

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 10 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

cea mai simpla reteta de vafe
Rețetă de Vafe perfect crocante[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Pancakes vegane. Un mic-dejun savuros și sănătos!

Mod de preparare - Vafe cu căpșune proaspete și miere

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să facem pentru început, trebuie să preîncălzim aparatul de vafe.

Pasul 2.  În continuare, este nevoie să topim 120 de grame de unt (la temperatura camerei), într-un bol de dimensiuni mai mici, la cuptorul cu microunde.

Pasul 3.  Într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga 300 de grame de făină, alături de un praf de sare (după gust), o lingură de praf de copt, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui tel. Imediat apoi, adăugăm și 50 de grame de zahăr granulat și amestecăm în continuare. Bolul se lasă deoparte, momentan.

Pasul 4.  Într-un alt bol, de dimensiuni potrivite, vom adăuga 2 ouă întregi (la temperatura camerei), alături de o esență de vanilie, iar în timp ce le amestecăm tot cu telul, vom adăuga, treptat, și untul pe care l-am topit, în prealabil, în cuptorul cu microunde. Odată încorporate aceste ingrediente, vom mai adăuga, tot treptat, și 2 căni de lapte (la temperatura camerei).

Pasul 5.  A venit timpul să amestecăm cele două conținutul din boluri. Așadar, peste bolul cu ingrediente uscate, vom adăuga și conținutul cu ingrediente umede. Acum va trebui să amestecăm cele două compoziții, cât mai bine cu putință, folosindu-ne de tel, pentru a se combina corespunzător.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

vafe
Rețetă de Vafe perfect crocante[Sursa foto: freepik]

Pasul 6.  Acum compoziția noastră de vafe este gata de pregătire! Așadar, cu ajutorul unei cupe de înghețată de dimensiuni potrivite sau chiar cu un polonic mai mic, vom lua din compoziția preparată și vom turna în aparatul special de vafe. Închidem aparatul și lăsăm să se pregătească, timp de aproximativ 4 minute (mai mult sau mai puțin), în funcție de aparatul de vafe pe care îl aveți. Indiferent de aparat, cert este că în momentul în care ar trebui să verificăm vafele, ar trebui ca aburul care s-a format deasupra, să dispară. Procesul se repetă, până când toată compoziția de vafe s-a terminat.

Pasul 7.  Pentru a ne asigura că vafele noastre sunt crocante, în momentul în care le vom scoate din aparat, le vom așeza pe un grătar, pentru a se răci una lângă cealaltă. În cazul în care veți alege să le așezați una peste alta, acestea se vor înmuia destul de repede.

Pasul 8.  Acum că toate vafele noastre sunt gata, le vom așeza pe o farfurie, vom așeza deasupra câteva felii de căpșune proaspete, presărate cu zahăr pudră, peste care vom turna și miere (după preferințe), iar rețeta este gata!

Vafele cu căpșune proaspete și miere  sunt gata și se pot servi. Poftă bună!

cea mai buna reteta de vafe
Rețetă de Vafe perfect crocante[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de tartă cu cremă de ou, cunoscută ca pastel de nata. Desert specific portughez, cu o cremă delicioasă!



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Negresă cu glazură de ciocolată albă. O combinație divină de arome!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies